Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Samsung NEXT ψάχνει για Ευρωπαϊκές Startups

Το VC της Samsung μπαίνει πιο δυναμικά στο οικοσύστημα της Ευρώπης μετά το άνοιγμα των νέων γραφείων στο Βερολίνο, να και λειτουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2013.

Μέχρι σήμερα το Samsung NEXT έχει πραγματοποιήσει 60 επενδύσεις και 15 εξαγορές εκ μέρους της Samsung και έχει γραφεία εκτός από το Βερολίνο, στην Σεούλ, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Τελ Αβίβ.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία του ο υπεύθυνος του Samsung NEXT Europe, Felix Petersen, ψάχνει για Startups που θα μπορούν να “μεταμορφώσουν” τη Samsung στα επόμενα δύο με πέντε έτη.
Επικεντρώνεται σε επενδύσεις στους τομείς του Software και των υπηρεσιών, παρά στο hardware, για ευνόητους λόγους.
Οι επιμέρους τομείς ενδιαφέροντος είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, Η Εικονική και Εμπλουτισμένη Πραγματικότητα, οι Μετακινήσεις και το Blockchain και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις παραδόσεις στους καταναλωτές.

Το κεφάλαιο που διαχειρίζεται είναι 150 εκατ. δολ. με την ομάδα να έχει στενές επαφές με τις επιχειρηματικές μονάδες της Samsung, προφανώς για τη χάραξη της στρατηγικής, δρώντας όμως συμβουλευτικά, μια και η απόφαση για τις επενδύσεις είναι καθαρά θέμα του Samsung NEXT.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις