Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Landoop: 850.000 ευρώ χρηματοδότηση από την Marathon VC

H Landoop ανακοινώνει σήμερα την ολοκλήρωση γύρου χρηματοδότησης ύψους 850.000 ευρώ από την Marathon Venture Capital με στόχο την καθιέρωσή της στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των δεδομένων πραγματικού χρόνου.

Η επεξεργασία ροών μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (streaming data) γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη. Η τεχνολογία ανοικτού λογισμικού Apache Kafka, η οποία και δημιουργήθηκε το 2011 στο LinkedIn, έχει καταστεί ως η πλέον δημοφιλής στον χώρο, έχοντας υιοθετηθεί από το 80% των Fortune 500 εταιριών. Ωστόσο, η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων παραμένει δύσκολη και η αποτελεσματική αξιοποίησή τους ιδιαίτερα απαιτητική, ιδιαίτερα σε οργανισμούς που δεν διαθέτουν την σχετική τεχνογνωσία.

Ο Αντώνης Χαλκιόπουλος και η Χριστίνα Δασκαλάκη, ιδρυτές της Landoop, απέκτησαν εμπειρία εγκαθιστώντας τέτοιου είδους εφαρμογές σε μεγάλους οργανισμούς, όπως οι Barclays, BSkyB, Marks & Spencer και Net-a-porter στο Λονδίνο. Η ανάγκη για την δημιουργία εργαλείων που θα καταστούσε την χρήση τεχνολογιών streaming data περισσότερο εύκολη και προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό υπήρξε έντονη.

Η Startup υψηλής τεχνολογικής ειδίκευσης ιδρύθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο, ανταποκρινόμενη σε αυτή την ανάγκη και συνάμα επιχειρηματική ευκαιρία, σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που αναζητά αξιόπιστα εργαλεία και λύσεις.
Πριν από λίγες ημέρες λάνσαρε το προϊόν Lenses for Apache Kafka. Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντώνη Χαλκιόπουλου  πρόκειται για: “ένα ολοκληρωμένο προϊόν που φιλοδοξεί να αλλάξει το πώς διαχειριζόμαστε και αναλύουμε ροές δεδομένων σε πραγματικό χρόνο”. “Είμαστε ευτυχείς που μεγάλοι εταιρικοί πελάτες, όπως η SAS Software και η British Gas, έχουν ήδη αγκαλιάσει την τεχνολογία μας” πρόσθεσε.

Η ομάδα της Landoop αριθμεί οκτώ μέλη, με τέσσερις μηχανικούς να εργάζονται στην Ελλάδα. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η διεύρυνση της ομάδας, με το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης να εδρεύει στην Ελλάδα, και το εμπορικό της τμήμα στο Λονδίνο. “Η υποδοχή της τεχνολογίας μας από εταιρικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο μας καταπλήσσει κάθε μέρα”, δήλωσε η Χριστίνα Δασκαλάκη, ιδρυτής. “Αναζητούμε μηχανικούς που ενθουσιάζονται με αυτές τις τεχνολογίες και φιλοδοξούν να δημιουργήσουν το καλύτερο προϊόν στον κόσμο.” πρόσθεσε o Αντώνης Χαλκιόπουλος

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου γύρου χρηματοδότησης, ο οποίος άγγιξε το 1 εκατ. ευρώ,  ο Πάνος Παπαδόπουλος, εταίρος της Marathon Venture Capital, λαμβάνει θέση μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. “Τα ανοιχτά και ελεύθερα διαθέσιμα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων πραγματικού χρόνου ήταν μια συζήτηση που γινόταν ξανά και ξανά με τους πελάτες που επισκεπτόμουν” συμπλήρωσε ο Πάνος Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην θητεία του ηγέτιδα εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Splunk. “Πιστεύω πως η Landoop έχει μια εξαιρετική πιθανότητα να πρωτοστατήσει σε αυτήν την τεκτονική αλλαγή στον χώρο, και η ομάδα της αποτελεί εχέγγυο σε αυτήν την πορεία” πρόσθεσε.

Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την ομάδα της Marathon” πρόσθεσε η Χριστίνα Δασκαλάκη. “Πέρα από την επένδυση, διαθέτουμε πλέον έναν συνεργάτη που καταλαβαίνει πλήρως το προϊόν και την αγορά μας, ενώ υλοποιούμε ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης με σκοπό την καθιέρωσή μας στη διεθνή αγορά”, πρόσθεσε.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Landoop αναζητά μηχανικούς λογισμικού για τη στελέχωση αντίστοιχων θέσεων και ότι πρόκειται για την δεύτερη επένδυση του Marathon VC το οποίο συμμετέχει στο Equifund. H πρώτη είναι στην RegTech Norbloc.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις