Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CryptoKitties: το πρώτο παιχνίδι στο Ethereum σπάει ταμεία (και τα νεύρα μας)!

Τελικά πρέπει να δοκιμάζεις τα πάντα σε αυτή τη ζωή, αναφέρομαι κυρίως σε επιχειρηματικό επίπεδο, (άντε και σε επίπεδο γεύσεων) για να μην παρεξηγηθώ. Από το πουθενά ένα, τεχνικά πολύπλοκο, παιχνίδι συλλογής εικονικών γατιών πάνω στο δίκτυο Ethereum κάνει τζίρους εκατομμυρίων (12 εκατ. δολ συγκεκριμένα) και από τις 28 Νοεμβρίου που εμφανίστηκε έχει γίνει viral!

Το CryptoKitties είναι το πρώτο παιχνίδι το οποίο βασίζεται στο Blockchain και συγκεκριμένα σε αυτό του Ethereum, μια παραλλαγή του Bitcoin. Τo Ether είναι κρυπτονόμισμα, σαν το Bitcoin, με αξία αυτή τη στιγμή 684 δολ. Το Bitcoin είναι λίγο κάτω από τις 17.000 δολ.

Δημιουργήθηκε από μια ομάδα Καναδών επιχειρηματιών και μηχανικών που ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα, την Axiom Zen, η οποία κέρδισε το μεγαλύτερο hackathon για το Ethereum στον Καναδά.

Οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε Ether και δεν είναι οι υψηλότερες!

Κάθε 15 λεπτά δημιουργείται μια νέα γάτα μέσα στο παιχνίδι την οποία ο χρήστης χρήστη μπορεί να αγοράσει με Ether. Οι γάτες μπορούν να αναπαραχθούν και να κάνουν απογόνους με μοναδικά και διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να φτάσουν τις 4 δισ. παραλλαγές!

Οι χρήστες – ιδιοκτήτες μπορούν να πουλήσουν τις εξελιγμένες γάτες τους σε τιμές από 4 δολ. έως όπου πάει! Φυσικά για να αγοράσει ο χρήστης κάποια ψηφιακή γάτα θα πρέπει να μετατρέψει Ευρώ και Δολάρια σε Ether, μέσω του πορτοφολιού MetaMask το οποίο μιλάει με το δίκτυο Blockchain του Ethereum μέσα από το Web. Αυτή τη στιγμή το MetaMask λειτουργεί σαν πρόσθετο στον FireFox, τον Chrome και την Opera.

H Axiom Zen βγάζει χρήματα από τις υποχρεωτικές αγορές των νέων – πρώτων γατιών από τους χρήστες αλλά και από τη προμήθεια 3,75% στις αγοραπωλησίες.

Όσο και να ακούγεται παράδοξο, η μη αναμενόμενη δημοφιλία του παιχνιδιού, με το 15% των συναλλαγών στο Ethereum να γίνεται από αυτό, έφερε στα όριά του το ανοικτό και δημόσιο δίκτυο Blockchain, αποκαλύπτοντας πολλά σημεία που θα πρέπει να βελτιωθούν αν θα θέλουμε να έχουμε αξιόπιστα δίκτυα Blockchain κάτω από συνθήκες έντονης χρήσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις