Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Moovit διπλασιάζει τους χρήστες του σε ένα έτος!

To Moovit, μια από τις πληρέστερες εφαρμογές για τις δημόσιες συγκοινωνίες, και μια τεράστια πηγή “μεγάλων δεδομένων”, ανακοίνωσε ότι έχει ξεπεράσει τους 100 εκατομμύρια χρήστες, μια 100% αύξηση σε 12 μήνες! Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 1.700 πόλεις σε 79 χώρες και σε 44 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

To Moovit πέρα από το γεγονός ότι αυξάνει τη βάση χρηστών της εφαρμογής, βοηθάει επίσης τους δήμους να βελτιώσουν το μέλλον των αστικών μεταφορών. Το Moovit έχει δημιουργήσει ειδικά εργαλεία χρησιμοποιώντας τα παγκόσμια δεδομένα μεταφορών που συγκεντρώνει για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις, τους Δήμους και τις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν καλύτερα για ένα μεταβαλλόμενο αστικό τοπίο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το Moovit παράγει μισό δισεκατομμύριο νέα σημεία δεδομένων συγκοινωνίας ημερησίως από τους χρήστες του και από την κοινότητα 200.000 τοπικών εθελοντών.

Το Moovit έχει επίσης εντείνει την παροχή προσβάσιμων και υποστηρικτικών ταξιδιών συγκοινωνίας για χρήστες με οπτικές και κινητικές αναπηρίες. Συγκεκριμένα το Moovit λάνσαρε δρομολόγια που είναι φιλικά για αναπηρικές καρέκλες, πρώτα στο Λονδίνο τον Ιούνιο, και στη συνέχεια σε άλλες πόλεις της Ευρώπης και τώρα σε 10 πόλεις στις ΗΠΑ.
Με 18,2 εκατομμύρια ενήλικες στις Η.Π.Α. που δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να περπατήσουν, ακόμα και μικρές αποστάσεις, η εύρεση της πιο προσβάσιμης διαδρομής μέσω της δημόσιας συγκοινωνίας είναι σημαντική για να μπορούν να ταξιδεύουν έξυπνα και ομαλά.

Το 2017 ήταν ένα σημαντικό έτος για το Moovit“, δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Moovit, Nir Erez (κεντρική φωτογραφία). “Ο διπλασιασμός των χρηστών μας σε 100 εκατομμύρια σε 12 μήνες βάζει το Moovit σε ένα μονοπάτι προς 1 δισεκατομμύριο χρήστες τα επόμενα τέσσερα χρόνια.’’

Φέτος, το Moovit ανέπτυξε και άρχισε να εκδίδει άδεια χρήσης της πλατφόρμας Smart Transit Suite. Επιπλέον, το Moovit πρόσθεσε πολλαπλά χαρακτηριστικά στην εφαρμογή για να βοηθήσει τους χρήστες με κινητικές και οπτικές αναπηρίες και ξεκινήσαμε το πρόγραμμα Moovit Mapathon για Πανεπιστήμια για να βοηθήσουμε τους φοιτητές να βελτιώσουν τα συστήματα συγκοινωνίας των πόλεων τους’.’

Είναι σαφές ότι το Moovit είναι έτοιμο να αποτελέσει τον εγκέφαλο και το νευρικό κέντρο για την αστική κινητικότητα στον κόσμο και να προσφέρει στους πολίτες του τον απλούστερο και πιο ομαλό τρόπο να μετακινούνται“, συμπέρανε ο Erez.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις