Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ελληνική εταιρεία που είναι μέσα σε ένα μικρό παγκόσμιο hitech κλαμπ!

“Η πρόσφατη ταλαιπωρία των Ελλήνων ταξιδιωτών στη Γερμανία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν το Ελληνικό κράτος είχε αποφασίσει να αλλάξει επιτέλους τα Ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σύγχρονα που θα διαθέτουν τα απαραίτητα βιομετρικά στοιχεία και θα είναι σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες“. Αυτά υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Ευθύμιος Ματσούκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Veridos Ματσούκης, εταιρείας που ειδικεύεται στην αγορά εκτυπώσεων ασφαλείας.

Η Veridos Ματσούκης απο το 1999 ανήκει σε ένα πολύ κλειστό παγκόσμιο κλαμπ 25 εταιρειών που παράγουν εκτυπώσεις χαλκογραφίας. Στις 25 εταιρείες/μέλη της Διεθνούς Κοινότητας Εκτυπωτών Ασφαλείας, ανήκουν τα εκτυπωτικά ιδρύματα των κεντρικών Τραπεζών όλου του κόσμου, ενώ από Ελληνικής πλευράς, το μοναδικό άλλος μέλος, εκτός από την Veridos Ματσούκης, είναι η Τράπεζα της Ελλάδας. 

Παράλληλα όμως είναι η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί με την υψηλότερη διαβάθμιση που απαιτείται για την παραγωγή ταξιδιωτικών εγγράφων με υποδομή για βιομετρικά στοιχεία και με απόλυτη διασφάλιση των κρυπτογραφημένων πληροφοριών (Common Criteria Certification).

Η εταιρεία έχει πιστοποίηση από την Intergraf, η οποία είναι σε επίπεδο Κεντρικής Τράπεζας (Central Bank Level) που αποτελεί δείκτη  φερεγγυότητας αντίστοιχο με αυτό των κεντρικών τραπεζών. Αυτό το δείκτη στην Ελλάδα τον διαθέτει μόνον η Veridos Ματσούκης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ευθ. Ματσούκη ” το σχέδιο της Ελληνικής ταυτότητας είναι πια 60 χρονών και του διαβατηρίου 15 χρονών. Οι εξελίξεις έχουν προχωρήσει και το Ελληνικό κράτος έχει μείνει πίσω. Όσο δεν εξελισσόμαστε με την τεχνολογία, θα έχουμε προβλήματα με την παραχάραξη. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή χιλιάδες άτομα στο εξωτερικό με διαβατήρια που έχουν βγει με πλαστά στοιχεία, γιατί η ταυτότητα μας είναι πολύ εύκολο να παραχαραχτεί”.

Το 2007 η Γερμανική G&D αποκτά το 60% των μετοχών της εταιρίας και δημιουργείται η νέα εταιρεία με την ονομασία Giesecke & Devrient Ματσούκης (GDMAT). Αρχίζει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, που είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ  το 2016 μετά τη σύμπραξη μεταξύ των G&D και Bundes Druckerei και τη δημιουργία της VERIDOS GmbH, το όνομα της εταιρείας στην Ελλάδα αλλάζει σε Veridos Ματσούκης ΑΕ (VDMAT).

Η εταιρεία εξυπηρετεί περίπου το 70% της εγχώριας αγοράς, ενώ το 80% του τζίρου της είναι από τις εξαγωγές σε περίπου 35 χώρες. Η μητρική εταιρία διαθέτει παραγωγικές βάσεις σε πολλές χώρες, δηλαδή σε Γερμανία (Μόναχο και Βερολίνο), στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Βραζιλία, την Ελλάδα και αλλού. Από την Ελλάδα καλύπτεται ένα σημαντικό μέρος της ζήτησης (περίπου 7 εκατ. διαβατήρια το χρόνο) σε πολλές χώρες του πλανήτη. 

Επίσης, τυπώνει διαβατήρια, ταυτότητες, γραμματόσημα και ταχογράφους. Είναι ενδεικτικό ότι σε ετήσια βάση όλες οι κάρτες ταχογράφων (25.000 σε ετήσια βάση) παραδίδονται στο Βέλγιο με κατ’ οίκον παράδοση (στους οδηγούς και στους άλλους δικαιούχους). Η εταιρεία διαθέτει επίσης σχετικό συμβόλαιο με το Ινστιτούτο Οδικών και Εμπορευματικών Μεταφορών του Βελγίου L’ Institut Transport routier & Logistique Belgique που υπάγεται στο Υπ. Μεταφορών των Βρυξελλών που μάλιστα πρόσφατα επεκτάθηκε μέχρι το 2019.

Στόχος της εταιρείας είναι το 2018 η εξαγωγικής δραστηριότητα, να αποτελεί το 90% του συνολικού της τζίρου.

Η εταιρεία απασχολεί 200 άτομα προσωπικό, ενώ την τελευταία δεκαετία έχει συνεισφέρει σε φόρους, εισφορές 11 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις