Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κινέζους επενδυτές σε ευρωπαϊκές high-tech startups προσέλκυσε το Startupbootcamp HighTechXL

Δύο επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startups υψηλής τεχνολογίας προχώρησε ο επενδυτικός όμιλος Fang Group από την Κίνα.

Πρόκειται για εταιρείες που αναδείχθηκαν μέσα από το πρόγραμμα Startupbootcamp HighTechXL στην Ολλανδία, ενώ οι επενδύσεις κλείστηκαν μετά το Demo Day του δεύτερου κύκλου του προγράμματος, που διοργανώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η ULU, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων, συγκέντρωσε 500.000 ευρώ, ενώ η Avular, η οποία αναπτύσσει drones για βιομηχανικές εφαρμογές, συγκέντρωσε 450.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα έχει αναπτύξει μία ευρύτερη στρατηγική συνεργασία με το κινεζικό επενδυτικό και startup οικοσύστημα, συμπεριλαμβάνοντας πάνω από 500 incubators, accelerators, VC εταιρείες, συμβουλευτικές εταιρείες, συμβούλους για θέματα IP και λογιστικές εταιρείες. Στόχος είναι να αξιοποιήσουν οι εταιρείες του προγράμματος τις μονάδες και την τεχνογνωσία παραγωγής που διαθέτει η χώρα, ώστε να χτίσουν τις αλυσίδες προσφοράς που χρειάζονται για να κλιμακώσουν την ανάπτυξή τους.

Συνολικά, οι 11 ομάδες του δεύτερου κύκλου του προγράμματος συγκέντρωσαν 6,3 εκατ. δολ. στη διάρκεια του Demo Day ή λίγο μετά από αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι το Startupbootcamp HighTechXL αναζητά και ελληνικές ομάδες για τον τρίτο κύκλο του προγράμματός του, καθώς επισκέπτεται την Αθήνα στις 30 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του Fast Track event στην Αθήνα, όσες εταιρείες και ερευνητές συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στα στελέχη του μεγαλύτερου high-tech hardware startup accelerator στην Ευρώπη, αλλά και σε μέλη της ακαδημαϊκής, της επιχειρηματικής και της επενδυτικής κοινότητας της Ελλάδας. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν άμεσο και προσωποποιημένο feedback για την startup τους, συγκεκριμένες συμβουλές για την κατεύθυνση που πρέπει να δώσουν στην επιχείρησή τους και να μάθουν πώς λειτουργεί ένας accelerator. Όσες ομάδες επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση για το πρόγραμμα και να διεκδικήσουν μία θέση ανάμεσα στις 10 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρόγραμμα του HighTechXL.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση ως mentors οι:

– Δρ. Νίκος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
– Δρ. Δημήτρης Νιάρχος, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
– Δρ. Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, Startupbootcamp HighTechXL Alumni
– Francesco Benincasa, Διαχειριστής επενδύσεων, Piraeus Jeremie Technology Catalyst
– Guus Frericks, Guus Frericks Dutch Expansion Capital, Managing Director Startupbootcamp HighTechXL
– Patrick Gabriels Partner at EY Assurance, Co-Founder SBCHighTechXL
– Ηλίας Βυζάς, Advisory partner, EY Greece
– Γεράσιμος Μεντζελόπουλος, Επιστημονικό Πάρκο Πατρών
– Ellen Vermeersch, Marketing Director of FrieslandCampina Hellas
– Μάρα Χαχαμίδου, Project Officer, ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ
– Δημήτρης Τσίγκος, CEO StartTech Ventures
– Στέλλα Λιβανίου, Crowdfunding Consultant
– Alexander Matthiessen, Senior Advisor EY

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση θα πρέπει να συμπληρώσετε λίγες σύντομες ερωτήσεις για στην startup σας τις οποίες θα βρείτε πατώντας εδώ (περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και την αίτηση μπορείτε επίσης να βρείτε πατώντας στο: http://www.startupbootcamp.org/events/hightechxl-fasttrack-athens-2015.html) ή να στείλετε ένα e-mail στο [email protected] α) περιγράφοντας γιατί θέλετε να συμμετάσχετε στο event και β) επισυνάπτοντας μία μικρή παρουσίαση της εταιρείας σας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις