Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Demo Day του Orange Grove

Με μία ημέρα παρουσιάσεων ενώπιον επενδυτών και επαγγελματιών από τον χώρο της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του χώρου ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων Orange Grove, που λειτουργεί η ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα.

Στο Demo Day του Orange Grove, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην κατοικία του Ολλανδού πρέσβη στο κέντρο της Αθήνας, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις και την πρόοδο που επέτυχαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος 8 εταιρείες. Προσκεκλημένοι ήταν εκπρόσωποι επενδυτικών σχημάτων, αλλά και ιδιώτες επενδυτές, επαγγελματίες από διάφορους κλάδους της οικονομίας και του ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και οι coaches των εταιρειών στο πρόγραμμα.

Την εκδήλωση – στην οποία σημειώνεται ότι παρέστη και ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τον Ιούνιο είχε παραλάβει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης το Ελληνικό Μανιφέστο για τις Startup Εταιρείες – άνοιξε ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα, Γιαν Φερστέιχ, ο οποίος ανακοίνωσε μία σημαντική συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο θα χρηματοδοτήσει για τα επόμενα χρόνια τις δράσεις του Orange Grove, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την “επανεκκίνηση” των νέων Ελλήνων.

Δείτε τη συνέντευξη του Γιαν Φερστέιχ στο Startupper.gr: «Πρέπει να εμπλέξουμε περισσότερους νέους στο startup οικοσύστημα»

Στις ανακοινώσεις της ημέρας ξεχώρισε η Filisia, η οποία αναπτύσσει φυσικά μουσικά περιβάλλοντα που ενεργοποιούνται μέσω της κίνησης ή της αφής και προορίζονται για την αποκατάσταση ατόμων με  ειδικές ανάγκες, όπως οι πάσχοντες από αυτισμό, σύνδρομο Ντάουν και άλλες. Η Filisia παρουσίασε το πρώτο πρωτότυπο που κατασκεύασε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στο Orange Grove, ενώ ανακοίνωσε την επιλογή της σε πρόγραμμα του Οργανισμού Εμπορίου και Επενδύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKTI) μέσα από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί και θα λάβει χώρος εργασίας στο Λονδίνο για την επιχειρηματική ανάπτυξή της στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

orange grove demo day filisia 702336

Από την πλευρά της, η Clio Muse ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ολλανδική πρεσβεία για την εγκατάσταση του συστήματος ανακάλυψης πρωτότυπων ιστοριών για εκθέματα μουσείων και πολιτιστικών χώρων στην κατοικία του Ολλανδού πρέσβη, βοηθώντας τους επισκέπτες της κατοικίας να γνωρίσουν και όχι απλώς να δουν τα αντικείμενα, τους πίνακες και τα έπιπλα που αποτελούν το χώρο. Η LearnWorlds παρουσίασε την πλατφόρμα προσφοράς διαδικτυακών μαθημάτων και ανακοίνωσε πως έχει κλείσει ήδη τις πρώτες συνεργασίες της στο εξωτερικό, με κορυφαίους πελάτες, όπως το McAffee Institute. Η Gigalize παρουσίασε την πλατφόρμα δημιουργίας καμπανιάς για την προσέλκυση μουσικών συγκροτημάτων σε μια πόλη και τόνισε πως έχει καταγράψει σημαντικό ενδιαφέρον από χρήστες, κατορθώνοντας να ξεπεράσει σε δημοφιλία αντίστοιχη ανταγωνιστική εταιρεία που έχει χρηματοδοτηθεί από επενδυτές, παρότι μετρά λίγους μήνες “ζωής”. Βρίσκεται, μάλιστα, κοντά στο να πραγματοποιήσει την πρώτη συναυλία τη χώρα μας, μέσω της ζήτησης που δημιουργήθηκε από την πλατφόρμα της, βασίζοντας το επιχειρηματικό της μοντέλο σε μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια της εκάστοτε συναυλίας.

Στο Demo Day συμμετείχαν επίσης οι Fansinator, μία εφαρμογή, αθλητικού περιεχομένου, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φιλάθλους να μοιρασθούν τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια ενός αθλητικού γεγονότος, JoinCargo, μία διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει εταιρείες που αναζητούν μεταφορείς και μεταφορείς που αναζητούν όγκο μεταφοράς με τα οχήματά τους, TheCityGame, μία εφαρμογή για smartphones που καλεί τους χρήστες του σε καλές πράξεις μέσα στις πόλεις στους τομείς της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, της βιωσιμότητας κοκ., και timimas, μία διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες της να συγκρίνουν άμεσα τιμές από διαφορετικά καταστήματα super market σε πέντε μεγάλες κατηγορίες προϊόντων και να διαμορφώσουν τη λίστα αγορών τους ανάλογα με το πού κοστίζει λιγότερο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις