Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Mastercard συνεργάζεται με την P27 για μια νέα real-time πλατφόρμα πληρωμών

Η Mastercard συνεργάζεται με την πλατφόρμα P27 για την δημιουργία νέας real-time πλατφόρμας γρήγορων, διασυνοριακών πληρωμών με διαφορετικά νομίσματα, που θα “κυκλοφορήσει” στη Σκανδιναβία.

Η P27 είναι μια πλατφόρμα που δημιούργησαν οι Danske Bank, DNB, Handelsbanken, Nordea, OP Financial Group, SEB και Swedbank, ένας “χώρος”, ουσιαστικά, στον οποίο γίνονται εγχώριες και διασυνοριακές πληρωμές.

Οι εταίροι ισχυρίζονται ότι αυτή η πλατφόρμα αποτελεί μια “παγκόσμια πρώτη” αφού θα προσφέρει άμεσες πληρωμές με χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη ασφάλεια και αυξημένη ανταγωνιστικότητα. Μετά τη δημιουργία της συγκεκριμένης υποδομής, οι συνεργάτες θα επιδιώξουν την ανάπτυξη περαιτέρω κοινών προϊόντων και υπηρεσιών βασισμένων στην πλατφόρμα.

Ο Javier Perez, πρόεδρος της Mastercard στην Ευρώπη, ανέφερε ότι αυτή η συνεργασία είναι “απόδειξη του οράματος της Mastercard να γίνει ένας έμπιστος πάροχος νέων εμπειριών πληρωμών και να διευρύνει την πρόσβαση σε ταχείες πληρωμές τραπεζικών λογαριασμών”.

Ο Lars Sjögren, CEO της πλατφόρμας P27, δήλωσε: “Αυτή είναι μια πραγματική αλλαγή. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας στις Σκανδιναβικές χώρες, θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε λύσεις άμεσης πληρωμής με τρόπο που κάθε χώρα δεν θα μπορούσε ποτέ να επιτύχει από μόνη της”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις