Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Απαλλαγή ΦΠΑ για Startups: Next Year!

Τελικά τίποτα δεν μπορεί να γίνει σωστά σε αυτή τη χώρα! Ειδικά σε ένα νευραλγικό και εξαιρετικά κρίσιμο τομέα, αυτόν των νέων επιχειρήσεων. Και η κυβέρνηση δεν υλοποίησε την υποχρέωση για απαλλαγή ΦΠΑ στα 25.000 ευρώ ετήσια έσοδα, και δεν ισχύει το μέτρο για τη πρώτη χρονιά λειτουργίας της Startup!

Απαλλαγή επιβολής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών ίσχυε για επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών 5.000 ευρώ αλλά με προτροπή της Τρόικας και με την διαπίστωση ότι οι επιχειρήσεις μέχρι 25.000 ευρώ έσοδα έχουν αρνητικό ΦΠΑ, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να υλοποιήσει αυτή την “υποχρέωση”, με ένα μεταβατικό στάδιο βέβαια, για να μη προκαλέσει σοκ στο σύστημα…

Αν και οι συζητήσεις έχουν αρχίσει από το 2013, το 2016 πήρε η κυβέρνηση την μεγάλη απόφαση να ανεβάσει τα ετήσια ακαθάριστα έσοδα για την απαλλαγή ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ.
Φτάσαμε 2018 και τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, ισχύει η ακόμα η ενδιάμεση απόφαση για απαλλαγή με τζίρο 10.000 ευρώ.
Λες και υπάρχει μια αόρατη δύναμη, κάπου μεταξύ υπουργείων και δημόσιας διοίκησης, και δεν αφήνει να αλλάξουν τα πράγματα!

Και δεν φτάνει αυτό, για κάποιο λόγο οι Startups θα  πρέπει να κλείσουν πρώτα ένα έτος λειτουργίας στο κανονικό καθεστώς και μετά να κάνουν αίτηση για να μεταβούν στο απαλλακτικό καθεστώς! Μεγάλες στιγμές της οικονομικής διοίκησης!

Δεν μπορούμε ακόμα σαν κράτος να υλοποιήσουμε ένα μέτρο με μηδέν δημοσιονομικό κόστος, που θα μειώσει τα διαχειριστικά έξοδα των Startups και θα τους δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα στα πρώτα τους και πολύ κρίσιμα βήματα, γιατί πολύ απλά δεν θέλουμε

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις