Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Nissan θα συνδέσει τον εγκέφαλο των οδηγών με το αυτοκίνητο!

Η Nissan έχει αρχίσει έρευνα που θα δώσει τη δυνατότητα στα μελλοντικά οχήματα της να ερμηνεύουν σήματα από τον εγκέφαλο του οδηγού, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα αυτοκίνητά τους.

Η τεχνολογία Brain-to-Vehicle (B2V) της Nissan υπόσχεται να επιταχύνει τους χρόνους αντίδρασης των οδηγών και θα οδηγήσει σε αυτοκίνητα που θα προσαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο με τις ανάγκες και προθέσεις του οδηγού για να κάνουν την οδήγηση πιο ευχάριστη.

Η τεχνολογία είναι αρκετά ώριμη μια και θα γίνει σχετική επίδειξη στην έκθεση CES 2018 στο Λας Βέγκας. Το B2V είναι η τελευταία εξέλιξη της στρατηγικής Nissan Intelligent Mobility η οποία θα κάνει πράξη το όραμα της εταιρείας για τον μετασχηματισμό του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, κινούνται και ενσωματώνονται στο εκάστοτε περιβάλλον. 

Η Nissan δεν είναι υπέρμαχος της αυτόνομης οδήγησης, σωστά κατά τη γνώμη μας, μια και επιθυμεί η τεχνολογία να είναι στο πλευρό του οδηγού, ο οποίος θα έχει πάντα τον έλεγχο του οχήματος, βοηθώντας τον σε πολλά δύσκολα σημεία και καταστάσεις αλλά και τροφοδοτώντας τον με χρήσιμες πληροφορίες από το εκάστοτε περιβάλλον.

Το σύστημα B2V θα ανιχνεύει σημάδια ότι ο εγκέφαλος του οδηγού πρόκειται να ξεκινήσει μια κίνηση στο τιμόνι ή μια πίεση στο πεντάλ γκαζιού, με τις τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού να μπορούν να ξεκινήσουν πιο γρήγορα τη δράση. Αυτό το γεγονός θα βελτιώσει σημαντικά τους χρόνους αντίδρασης.

Το σύστημα επίσης θα μπορεί να ανιχνεύσει και να αξιολογήσει την δυσφορία του οδηγού, με την τεχνητή νοημοσύνη να μπορεί να αλλάξει τη διαμόρφωση ή το στυλ οδήγησης όταν το όχημα βρίσκεται σε αυτοματοποιημένη λειτουργία.

Άλλες πιθανές χρήσεις περιλαμβάνουν την προσαρμογή του εσωτερικού περιβάλλοντος του οχήματος, δήλωσε ο Δρ. Lucian Gheorghe, υψηλόβαθμο στέλεχος καινοτομίας στο ερευνητικό κέντρο της Nissan στην Ιαπωνία, ο οποίος διεξάγει την έρευνα B2V. Για παράδειγμα, η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιήσει την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) για να ρυθμίσει τι βλέπει ο οδηγός και να δημιουργήσει ένα πιο χαλαρωτικό περιβάλλον.

Οι πιθανές εφαρμογές της τεχνολογίας είναι απίστευτες“, δήλωσε ο Γκεόργκε. Αυτή η έρευνα θα αποτελέσει καταλύτη για την υλοποίηση της καινοτομίας της Nissan στα οχήματά μας τα επόμενα χρόνια“.

Η τεχνολογία B2V της Nissan είναι το πρώτο σύστημα του κόσμου αυτού του είδους. Ο οδηγός θα φοράει μια συσκευή που καταγράφει τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων, η οποία θα αναλύεται από συστήματα ΑΙ.
Με την πρόβλεψη των κινήσεων του οδηγού τα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης θα μπορούν να λάβουν μέτρα – όπως γυρίζοντας το τιμόνι ή επιβραδύνοντας το αυτοκίνητο – 0,2 με 0,5 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον οδηγό, ενώ θα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανεπαίσθητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις