Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 100 πιο σημαντικές εταιρείες FinTech σε όλο τον κόσμο!

H λίστα 2017 Fintech 100 δημιουργήθηκε από την KPMG και την H2 Ventures και συγκεντρώνει τους 50 μεγαλύτερους disruptors στο χώρο του FinTech αλλά και τις 50 Startups με τις μεγαλύτερες προοπτικές μια και έχουν παρουσιάσει προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν κάνουν το disrupt.

H κατάταξη στις 50 μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του FinTech, “Top 50”,  έγινε με βάση την καινοτομία, την άντληση κεφαλαίων, το μέγεθος και τις χώρες δραστηριότητας ενώ η κατάταξη στις 50 με τις μεγαλύτερες προοπτικές, “Emerging 50”, έγινε με βάσει την καινοτομία και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στον χώρο.

Η παγκόσμια ανάπτυξη της καινοτομίας μέσω FintTech συνεχίζει να επιταχύνεται με 29 διαφορετικές χώρες να εκπροσωπούνται στη λίστα από 22 χώρες το 2016. Φέτος, βλέπουμε τη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να γίνεται ένα διασυνδεδεμένο οικοσύστημα, με τις πιο καινοτομικές Startups να συνεργάζονται με παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Κίνα έχει μεγάλη δυναμική με τις τρεις πρώτες θέσεις να καταλαμβάνουν κινεζικές εταιρείες ενώ και η Αυστραλία έχει μπει δυναμικά με 10 FinTechs να εμφανίζονται στη λίστα, τρεις στη λίστα «Top 50» και επτά στη λίστα “Emerging 50”.

Τα άλλα βασικά σημεία της λίστας

Τα συνολικά κεφάλαια που έχουν συγκεντρωθεί παραμένουν σημαντικά, με τις εταιρείες της λίστας “Top 50” να έχουν συγκεντρώσει 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το τελευταίο έτος και πάνω από 27 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά από την ίδρυση τους.

Στη λίστα  «Emerging 50», πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν τον περασμένο χρόνο σε Startups και πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από την ίδρυση τους.

Οι κύριοι γύροι χρηματοδότησης κυριαρχούν στις επενδύσεις με δώδεκα εταιρείες στο Fintech 100 έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως πραναφέραμε ο κατάλογος του 2017 περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εταιρειών Fintech από 29 διαφορετικές χώρες, με εταιρείες από την Κορέα, το Μεξικό και την Πολωνία να περιλαμβάνονται για πρώτη φορά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η περιοχή EMEA κυριαρχούν στη λίστα «Emerging 50» σε σύγκριση με 10 από την Αμερική και 14 στην Ασία. Ειδικά η Ευρώπη παρουσιάζεται αρκετά δυναμική.

Η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού είναι σε άνοδο. 30 εταιρείες από την περιοχή περιλαμβάνονται στον κατάλογο, με πολλές στην λίστα «Emerging 50».

Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με δανεισμό έχουν την τιμητική τους λόγω της “παραδοσιακής” αγοράς και των μεγάλων περιθωρίων κέρδους.

Τα δεδομένα είναι η ψυχή όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ειδικά των FinTechs και θα αποτελέσουν τη κρίσιμη βάση για την επιτυχή υλοποίηση κάθε προηγμένης ανάλυσης και τεχνητής νοημοσύνης.

Οι disruptive τεχνολογίες συνεχίζουν να κυριαρχούν στις εταιρίες «Top 50»  και ανταγωνίζονται άμεσα με τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Ανοικτή Τραπεζική έχει μεγάλη δυναμική με την επανάσταση των APIs και την διασύνδεση όλων των φορέων. 15 εταιρείες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα.

Μπορείτε να δείτε τη αναλυτική λίστα εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις