Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Petal: Η νέα επένδυση του Peter Thiel στο consumer FinTech

Το FinTech στις ΗΠΑ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και πληρωμές, ειδικά εφόσον η Startup εκδίδει τη δική της πιστωτική κάρτα. Η Petal είναι έτοιμη να προσφέρει μαζικά τη δική της πιστωτική κάρτα Visa και μόλις έκλεισε μια μεγάλη χρηματοδότηση 13 εκατ. δολ. από την Valar Ventures.

Η Startup ιδρύθηκε το 2015 και τον περασμένο Σεπτέμβριο έβγαλε σε περιορισμένη έκδοση την πιστωτική της κάρτα με τεράστια ζήτηση και μεγάλη λίστα αναμονής ήδη. Ο λόγος είναι ότι είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις η οποία δεν κάνει έλεγχο πιστοληπτικής ικανότητας (credit score στις Η.Π.Α.) στους κατόχους της, δεν έχει συνδρομή και έχει σχετικά υψηλά όρια!

Συγκεκριμένα τα όρια κυμαίνονται από 500 έως 10.000 δολ. και το επιτόκιο είναι επίσης κυμαινόμενο 14 – 25%. Το υπάρχον σύστημα πιστοληπτικής ικανότητας στις Η.Π.Α., αλλά και γενικά, δεν ευνοεί τους νεαρούς σε ηλικία καταναλωτές και όλους όσοι έχουν ήδη χρέη. Και αυτό είναι το κοινό που στοχεύει η Petal μια και έχει αναπτύξει τεχνολογία ανάλυσης προσωπικών δεδομένων με την απαραίτητη μηχανική μάθηση για να χτίζει αυτόματα το πιστοληπτικό προφίλ του χρήστη της κάρτας.

Υπάρχουν αρκετές Startups που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο στις Η.Π.Α. αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως για παράδειγμα η Deserve η οποία προσφέρει μια πιστωτική κάρτα για φοιτητές αλλά και η Jiko η οποία προσφέρει επιστροφές χρημάτων σε πληρωμές χρεωστικές κάρτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις