Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην εξαγορά της Incrediblue προχώρησε η ισπανική Nautal!

Στην εξαγορά της Incrediblue, την πρώτη που πραγματοποιεί, προχώρησε η ισπανική Nautal χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί κάποια περαιτέρω πληροφορία αναφορικά με το ύψος της συμφωνίας.

Στόχος της διοίκησης της Nautal είναι να προχωρήσει σε περαιτέρω παρόμοιων εταιρειών προκειμένου να παγιώσει τη θέση της στην αγορά και να δημιουργήσει μια εταιρεία – ηγέτη. Αξίζει να σημειωθεί πως Nautal και Incrediblue διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή πάνω από το 90% του διαθέσιμου στόλου σκαφών αναψυχής στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται πως η Incrediblue θα γίνει το νέο πρόσωπο του τομέα των πολυτελών ναυλώσεων της Nautal, αλλά με τη δική της ταυτότητα. Μετά τον ανασχεδιασμό του λογότυπου και την ενημέρωση της ιστοσελίδας www.incrediblue.com, αυτό το νέο τμήμα θα ενσωματώνει τα πιο αποκλειστικά σκάφη και των δύο εταιριών. Το ανανεωμένο website της Incrediblue θα δημοσιευθεί σε επτά γλώσσες: ισπανικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ολλανδικά και ελληνικά. Επίσης η Nautal θα αναπτύξει την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας της www.nautal.gr η οποία επί του παρόντος είναι διαθέσιμη σε: ισπανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και ολλανδικά με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, καθώς έχει τώρα την εξειδικευμένη εμπειρία της ομάδας της Incrediblue..

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nautal, Octavi Uyà, ανέφερε σχετικά: “αυτή η επιχειρηματική κίνηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ποιοτικό και ποσοτικό άλμα για την πλατφόρμα μας, το οποίο θα μας επιτρέψει να εμπλουτίσουμε τη γκάμα των σκαφών αναψυχής που προσφέρουμε στη Μεσόγειο (κυρίως στις Βαλεαρίδες, Κορσική, Σαρδηνία, Κροατία, Ελλάδα και Τουρκία) καθώς και στο Μαϊάμι, τις Μπαχάμες και την Καραϊβική. Η εξαγορά της ηγετικής εταιρείας στην Ελλάδα μας τοποθετεί δυναμικά σε μία από τις πιο σημαντικές ταξιδιωτικές αγορές της Ευρώπης”.

“Με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες σκαφών και τα σκάφη που είναι καταχωρημένα στην Incrediblue θα παραμείνουν σε αυτήν την πλατφόρμα, μαζί με τα σκάφη που έχουμε σήμερα στη nautal.com. Εν τω μεταξύ, άλλοι τύποι σκαφών στην Incrediblue θα μεταφερθούν επίσης στη Nautal, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες σκαφών να επιτύχουν μεγαλύτερο όγκο κρατήσεων χάρη στη μεγαλύτερη διαδικτυακή τους παρουσία“, ανέφερε ακόμη ο Octavi Uyà.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Incrediblue, Αντώνης Φιοράκης ανέφερε σχετικά: “Η εξαγορά της Incrediblue από τη Nautal, με την οποία μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, να κάνουμε δηλαδή τις διακοπές με σκάφος προσβάσιμες σε όλο και περισσότερους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, δημιουργεί έναν πολύ ισχυρό παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά ναύλωσης σκαφών. Παρ’ όλο που μια μεγάλη πλειοψηφία κρατήσεων σκαφών εξακολουθούν να πραγματοποιούνται παραδοσιακά offline, όλα δείχνουν ότι τα επόμενα πέντε χρόνια η τάση αυτή θα αλλάξει εκθετικά προς την πραγματοποίηση κρατήσεων μέσω διαδικτύου και είμαι βέβαιος ότι η Nautal και η Incrediblue μαζί θα είναι οι ευρωπαϊκοί ηγέτες σε αυτή την αγορά“.

Η επόμενη ημέρα

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα της Incrediblue, η οποία έχει ως έδρα το Λονδίνο, που αποτέλεσε ένα από τα πιο ελπιδοφόρα Startup της ελληνικής Startup σκηνής θα διατηρήσει σε αυτή τη φάση την αυτονομία της και στο πλαίσιο αυτό η ομάδα που έκανε το customer care όπως και αυτή που έκανε το business development θα παραμείνουν ως έχουν, ενώ άλλα τμήματα, όπως αυτό του marketing, θα μεταφερθούν – ως υπηρεσίες – στα κεντρικά της Nautal, στη Βαρκελώνη. Σε ότι αφορά την διοικητική ομάδα της Incrediblue ο Αντώνης Φιοράκης θα αποτελέσει μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της Nautal χωρίς ωστόσο να παραμείνει ενεργός στο management τς εταιρείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις