Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ΤΟΒΕΑ στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture

Πραγματοποιήθηκε εχθές ο ελληνικός τελικός του Chivas Venture, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός για Startups από μια ιδιωτική επιχείρηση, ο οποίος επέλεξε την BeachTech TOBEA για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του Άμστερνταμ όπου και θα διεκδικήσει μέρος του επάθλου του 1 εκατ. δολ. 

Την εκδήλωση συντόνισε ο brand strategist Peter Economides, ο οποίος κάλεσε τον CEO της Pernod Ricard Hellas, κ. Cyril Claquin για να βραβεύσει τον Ιγνάτιο Φωτίου της TOBEA.
Ο Ιγνάτιος (τρίτος από αριστερά στη κεντρική φωτογραφία) θα συμμετάσχει μαζί με 26 ακόμα επιχειρηματίες με κοινωνικό πρόσημο απ’ όλο τον κόσμο στον τελικό και θα διεκδικήσει μια θέση στο Final 5, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει την επιχείρησή του μπροστά σε εκατοντάδες επενδυτές, επιχειρηματίες, άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία αλλά και media στις 24 Μαΐου 2018.

Πριν τον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture, οι 27 επιχειρηματίες θα πάρουν μέρος στο Accelerator Programme, που θα διαρκέσει 3 ημέρες στο Oxford University στο The Skoll Centre for Social Entrepreneurship.

Ο διαγωνισμός γίνεται για 5η φορά διεθνώς και για 2η φορά στην Ελλάδα και είναι ένας από τους μεγαλύτερους τους είδους μια και συμμετέχουν με τον έναν ή άλλο τρόπο πάνω 6.000 Startups απ΄όλο τον κόσμο.

Η TΟΒΕΑ είναι προϊόν ακαδημαϊκής έρευνας των ιδρυτών της και έχει φτιάξει την πατενταρισμένη πλατφόρμα SEATRAC η οποία διευκολύνει άτομα με περιορισμένη κινητικότητα την πρόσβασή τους στη Θάλασσα.
Η κατασκευή με ράγες δεν είναι μόνιμη, τοποθετείται και συντηρείται από την ομάδα της TOBEA και ήδη έχει πολλές υλοποιήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η εταιρεία είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα του βραβείου, εφόσον κερδίσει, ή την όποια άλλη χρηματοδότηση, για την μαζική-βιομηχανική παραγωγής της κατασκευής κάτι που θα μειώσει το κόστος αλλά και θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων σε όλο τον κόσμο.

Οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ περιλαμβάνουν τους:

  • Agile Agriculture Technologies, με αντικείμενο την υλοποίηση οπτικής ψηφιακής αναγνώρισης της κατάστασης των καλλιεργειών κάτι που δίνει στους αγρότες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη βέλτιστη ποσότητα λιπάσματος και φυτοφαρμάκων ώστε να αυξάνουν τα έσοδα τους κατά 15% ετησίως.
  • Elektronio, με κύριο αντικείμενο την παραγωγή χειροποίητων και προσωποποιημένων τρίκυκλων ηλεκτρικών ποδηλάτων, ως ένα ρηξικέλευθο τρόπο βιώσιμης μετακίνησης στην πόλη.
  • MuseSandals.com, με αντικείμενο την δημιουργία και την παγκόσμια εμπορία χειροποίητων – σανδαλιών, μέσω των οποίων προσφέρεται εργασία σε 20+ γυναίκες στην επαρχία και μέρος των εσόδων υποστηρίζει πάνω από 1.000 παιδιά που έχουν ανάγκη.
  • Nable Solutions, με αντικείμενο τη σχεδίαση και ανάπτυξη πλατφόρμας B2B για τα αεροδρόμια και τα λιμάνια για την βέλτιστη διαχείριση και διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. Η συνοδευτική εφαρμογή για Smartphones λειτουργεί σαν κέντρο πληροφόρησης και άμεσης βοήθειας των ατόμων που χρειάζονται βοήθεια.
H Ψηφοφορία του κοινού δίνει τα πρώτα 200.000 δολ.

Από τις 4 Απριλίου του 2018, το κοινό θα είναι αυτό που θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιοι θα είναι οι κοινωνικοί επιχειρηματίες που θα κερδίσουν ένα αρχικό μερίδιο από τη συνολική χρηματοδότηση. Μετά το πέρας τριών έντονων εβδομάδων διαδικτυακής ψηφοφορίας, θα μοιραστούν ανάμεσα στους φιναλίστ τα πρώτα $200,000 της χρηματοδότησης. Το υπόλοιπο ποσό από το 1 εκατ. δολ. της χρηματοδότησης θα διανεμηθεί από τον Παγκόσμιο Τελικό του Chivas Venture 2018.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει σύντομα και θα γίνει μέσω του δικτυακού τόπου του διαγωνισμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις