Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι γυρεύει μια FinTech Startup στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα;

H Now Money έχει την έδρα της στο Ντουμπάι και ιδρύθηκε από δυο πρώην τραπεζικά στελέχη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μόλις πήρε 700.000 δολ. χρηματοδότηση από δυο αμερικανικά VCs, ίσως από τις πρώτες επενδύσεις του είδους.

Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να προσφέρει μια FinTech Startup στα ΗΑΕ θα πρέπει να αναφέρουμε μερικά δημογραφικά στοιχεία. Τα ΗΑΕ έχουν 9,1 εκατομμύρια πληθυσμό, με το 1,1 εκατομμύριο να είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και τα 8 εκατομμύρια να είναι μετανάστες εργάτες από την Ασία κυρίως.

Οι περισσότεροι εξ΄ αυτών είναι αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα λόγω μικρών ημερομισθίων. Λόγω του ότι η νομοθεσία στα ΗΑΕ απαιτεί η μισθοδοσία να γίνεται με κατάθεση στη τράπεζα, οι εργοδότες είτε “παρανομούν” δίνοντας ακόμα μετρητά είτε χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες κάθε μήνα, με τους εργαζόμενους να σηκώνουν τα χρήματα από το ATM και ακολούθως, αφού καλύψουν τα έξοδά τους, στέλνουν τα υπόλοιπα στις οικογένειές τους στις χώρες τους από τοπικά ανταλλακτήρια με υψηλό κόστος. Τα ΗΑΕ είναι η έκτη χώρα στον κόσμο με τις περισσότερες μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό, περίπου 20 δισ. δολ. το 2014 σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι μεταφορές χρημάτων σε όλο τον κόσμο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες του FinTech μια και οι εταιρείες εκμεταλλεύονται τα χαμηλά κόστη λειτουργίας για να προσφέρουν λιγότερες προμήθειες.

Η Now Money λειτουργεί σαν ψηφιακή τράπεζα μια και προσφέρει τραπεζικούς λογαριασμούς στους εργαζόμενους μετανάστες, χρεωστικές κάρτες και πολλές υπηρεσίες αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό. Σε αυτή τη φάση προσεγγίζει τους εργοδότες για να τους προσελκύσει στην πλατφόρμα της αλλά και τους εργαζόμενους για να εγγραφούν στην νέα υπηρεσία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις