Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: ρεκόρ εσόδων το Q1 του 2018 με το iPhone X και το Apple Watch 3 να πηγαίνουν πολύ καλά

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τον τελευταίο καιρό οι ειδήσεις για την Apple είναι αντικρουόμενες, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το iPhone X. Σε κάθε περίπτωση τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2018 αναμένεται να αγγίζουν το ύψος ρεκόρ των 88,3 δισ. δολ., μια αύξηση 13% σε σχέση με πέρυσι.

Παρόλα αυτά πωλήθηκαν λιγότερα iPhone, 77 εκατ. μονάδες, παρότι αναμενόταν αύξηση, αλλά αυξήθηκε η μέση τιμή πώλησής τους, από 755 δολ. σε 796 δολ. χάρη στο iPhone X.
Αμερική και Ευρώπη είχαν μείωση πωλήσεων iPhone αλλά στη Κίνα και ειδικά στην Ιαπωνία υπήρξε μεγάλη αύξηση, με τις πωλήσεις να αφορούν κυρίως το iPhone 8 στην Κίνα και iPhone X στην Ιαπωνία, που αποδείχτηκε “χρυσοφόρα” για την Apple.

Μια και μιλάμε για το πόσο καλά πήγε το iPhone X αλλά και η “επικίνδυνη” επιλογή λανσαρίσματος του iPhone 8 σχεδόν ταυτόχρονα με το iPhone X, αυτό πούλησε 29 εκατ. κομμάτια το τελευταίο τρίμηνο του έτους, κάτω  βέβαια από τις εκτιμήσεις της Apple, αλλά και πάλι είναι στη κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων! Για αυτό λόγο κυκλοφόρησαν τα σενάρια μείωσης της παραγωγής του, μια αναμενόμενη και συνηθισμένη διαδικασία.

Η κατηγορία “Other Products“, η οποία περιλαμβάνει τα Apple Watch 3 AirPods, Apple TV και Beats, εκτοξεύτηκε σε έσοδα λόγω του Smartwatch ενώ τα έσοδα από το App Store επίσης αυξήθηκαν σημαντικά.

Οι πωλήσεις του iPad παραμένουν αυξητικές, αλλά με αργό ρυθμό, ενώ οι Mac παραμένουν σε πτωτική πορεία αν και, όπως αναφέρθηκε από τον Tim Cook, οι πωλήσεις τους στην Λατινική Αμερική, στην Ινδία, την Τουρκία και την Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη αυξήθηκαν.

Αναφορικά με το τεράστιο ποσό μετρητών που έχει στα ταμεία της εκτός Η.Π.Α., η Apple ανέφερε ότι προτίθεται να τα επαναπατρίσει, πληρώνοντας 38 δισ. δολ. φόρο στις Η.Π.Α., και μετά τις αφαίρεση άλλων χρεών, μένουν 160 δισ. δολ. διαθέσιμα για εξαγορές αλλά κυρίως για πληρωμή των μετόχων της.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το 2017 η Apple εξαγόρασε 19 εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις