Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του διαγωνισμού “The Digital Gate II”

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Tinpan Alley η εκδήλωση ανακήρυξης των ομάδων που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό “The Digital Gate II” του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Το ξεχωριστό στοιχείο του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι ότι ομάδες υλοποίησαν τα project τους στο αεροδρόμιο το περασμένο καλοκαίρι, αποκτώντας με αυτό το τρόπο μια τεράστια εμπειρία την ανάπτυξη ενος MVP σε πραγματικές συνθήκες, ενώ και τα στελέχη του αεροδρομίου είδαν στη πράξη την υλοποίηση των τόσο αναγκαίων καινοτομιών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γιώργος Δημητριάδης CIO του ΔΑΑ.

Ο κ. Γιώργος Δουκίδης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφέρθηκε στην μεγάλη ψαλίδα που υπάρχει μεταξύ των ακαδημαϊκών και ερευνητικών επιτευγμάτων της χώρας μας και των (ελαχίστων) πατεντών που αυτές παράγουν, κάτι που πρέπει να αλλάξει επειγόντως.

Η κ. Κατερίνα Πραματάρη από τον Incubator του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ACEin, και εταίρος στο Uni.Fund, το νέο ταμείο του Equifund, στάθηκε στις πολλές ευκαιρίες που ανοίγονται στις ομάδες που θα “επιχειρήσουν” αυτή τη περίοδο και ότι ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με όλες σχεδόν τις ομάδες των τελικών του “The Digital Gate I” για πιθανές χρηματοδοτήσεις.

Στο κάλεσμα του διαγωνισμού ανταποκρίθηκαν 162 άτομα με 58 διαφορετικές προτάσεις καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών για το αεροδρόμιο και την ευρύτερη αεροδρομική κοινότητα.

Μέσα από τα τρία στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας, προκρίθηκαν 8 ομάδες με επιχειρηματικές ιδέες που αφορούσαν στη λειτουργική υποστήριξη του αεροδρομίου, τη διευκόλυνση των επιβατών και επισκεπτών, καθώς και καινοτόμες υπηρεσίες για τους τουρίστες.

Οι ομάδες που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής είναι οι ακόλουθες:

Η ομάδα HUBA (Human Behaviour Analysis System) του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής του ΕΚΕΤΑ, έλαβε το ειδικό βραβείο στην κατηγορία Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων και το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Το HUBA επιτυγχάνει διακριτική ανάλυση της κίνησης και της ανθρώπινης δραστηριότητας μέσω αισθητήρων και καμερών βάθους.

Η ομάδα bespot, έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Retail Innovation. Η εφαρμογή bespot. επιβραβεύει τους χρήστες κάθε φορά που επισκέπτονται ένα κατάστημα. Στη πράξη τα καταστήματα είδαν διψήφια αύξηση στη ροή των ταξιδιωτών προς τα αυτά, με τα κουπόνια – προσφορές στα Smartphones των υποψηφίων πελατών με τη λύση της bespot.

Η ομάδα MyLayover έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Travellers’ Experience. Το MyLayover στοχεύει στους transit επιβάτες που έχουν ενδιάμεσο χρόνο παραμονής μεγαλύτερο ή ίσο των 6 ωρών και τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Αθήνα μέσα από ολιγόωρες συναρπαστικές εμπειρίες.
Πρόκειται για ένα Spin-off της Startup Olwyc.

Η ομάδα Recytrust έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Environmental Sustainability. H Recytrust επιβραβεύει το προσωπικό του αεροδρομίου που ανακυκλώνει προϊόντα μέσα από τους έξυπνους κάδους της. Η Recytrust είναι ένα spin-off της Cyclefi και όπως αναφέρθηκε το πιλοτικό στο αεροδρόμιο κινητοποίησε όλο σχεδόν το προσωπικό του, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο όγκο ανακυκλώσιμων προϊόντων!

Οι ομάδες που βραβεύτηκαν θα λάβουν η κάθε μία το χρηματικό ποσό των 3.000€, τη δυνατότητα επέκτασης της διάρκειας του πιλοτικού τους για 1 ακόμη χρόνο στο περιβάλλον του αεροδρομίου, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση και υποστήριξη στην προετοιμασία τους για χρηματοδότηση από νέα funds.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις