Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Salon θέλει να κάνει mining στους υπολογιστές των αναγνωστών του που χρησιμοποιούν ad-blocker!

Οι παλαιότεροι από εσάς ίσως γνωρίζουν το Salon από την δεκαετία του 1990 μια και τότε τουλάχιστον ξεχώριζε για το ποιοτικό του περιεχόμενο. Ο τεράστιος ανταγωνισμός στα media online και η τάση του ιντερνετικού κοινού να μην πληρώνει για το περιεχόμενο που καταναλώνει παρακίνησαν την ηγετική ομάδα του οργανισμού να πάρει μια παράτολμη απόφαση!

Θα έχετε ίσως παρατηρήσει την τάση πολλοί ενημερωτικοί δικτυακοί τόποι να ζητάνε από τους επισκέπτες τους να απενεργοποιήσουν το Adblocker για να μπορέσουν να εμφανίσουν διαφημίσεις (μια και έτσι βγάζουν τα προς το ζην).
Το Salon πλέον προχώρησε αρκετά πάρα πέρα και δίνει την επιλογή στους επισκέπτες να κρατήσουν τον AdBlocker ενεργό αλλά να επιστρέψουν την εγκατάσταση μιας εφαρμογής στον υπολογιστή τους η οποία θα κάνει mining κρυπτονομίσματα και αρχικά Monero! 

Όπως ανέφερε ο Jordan Hoffner, CEO του Salon Media Group, περίπου το 25% των εκατομμυρίων επισκεπτών των δικτυακών τόπων του ομίλου χρησιμοποιεί AdBlocker κάτι που σημαίνει ότι θεωρητικά μπορεί να δημιουργηθεί μια προσοδοφόρα δεξαμενή mining όπως λέγεται με σημαντικά έσοδα!

Στην ειδησεογραφία των τελευταίων μηνών έχουν εμφανιστεί ειδήσεις όπου μερικά sites κρυφά, σαν ένα είδος malware, εγκαθιστούν στους υπολογιστές μας λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων με προφανές όφελος.

Το Salon θέλει να το κάνει επίσημο και ίσως είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site που το κάνει. Η διαδικασία γίνεται μέσω της Startup Coinhive η οποία έχει αναπτύξει έναν Javascript miner για Monero κάτι που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να εκμεταλλευτούν με αυτό το τρόπο το περιεχόμενο τους και τις υπηρεσίες τους και παράλληλα η όλη διαδικασία εγκατάστασης να είναι πολύ απλή για τον χρήστη.
Η Coinhive παίρνει το 30% των εσόδων και το υπόλοιπο πάει στον εκδότη!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις