Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Monzo ετοιμάζει βαλίτσες για Αμερική

Η νεοτράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου και ο CEO της Tom Blomfield είχε αναφερθεί προσφάτως στα σχέδιά του για επέκταση στις Η.Π.Α., παρότι η Monzo βρίσκεται σε αρχικό στάδιο στην τοπική αγορά.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC ανέφερε ότι η Monzo βρίσκεται σε αρχικό στάδιο διαπραγματεύσεων με τις ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α. για  να επεκταθεί εκεί και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:  “Οι ΗΠΑ είναι μια πραγματικά ελκυστική αγορά για εμάς … Νομίζω ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία στην αγορά εκεί, επειδή στην ουσία δεν έχουν ιδρυθεί νέες τράπεζες τα τελευταία 10 χρόνια… Νομίζω ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία και να λανσάρουμε μια κανονική τράπεζα που θα προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο πελάτης μέσω smartphone“.

Αρχικά η εταιρεία θα επιδιώξει την κερδοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μετά από περίπου 2 χρόνια λειτουργίας έχει 500.000 πελάτες, περίπου τους μισούς από τη Revolut, βέβαια η Revolut δεν έχει πάρει ακόμα τραπεζική άδεια, όπως έχει κάνει η Monzo.

Η αγορά ψηφιακής τραπεζικής στις Η.Π.Α. στην ουσία έχει καταληφθεί από τις προτάσεις των μεγάλων τραπεζών και κοινοπραξιών, όπως για παράδειγμα τη Zelle, αλλά και του PayPal. 

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Monzo έχει μπει στο ραντάρ του Ευρωπαϊκού μονόκερου, Stripe, ο οποίος χρειάζεται μια λύση ψηφιακής τραπεζικής, σαν και αυτή της Monzo, για να ολοκληρώσει τις υπηρεσίες πληρωμών που προσφέρει, αλλά όπως είχε αναφέρει τον περασμένο Νοέμβριο ο Tom Bloomfield, πάλι στο CNBC, δεν “πουλάει”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις