Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 6 εκατ. ευρώ για την Φινλανδική FinTech Zervant

Η Φινλανδική FinTech Zervant, η οποία παρέχει ηλεκτρονικό λογισμικό τιμολόγησης για μικρές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση διεξήχθη από την Tesi σε συνεργασία με τις Northzone, NFT Ventures και Conor Venture Partners.

Με έδρα το Έσπο της Φινλανδίας, η Zervant προσφέρει λογισμικό έκδοσης τιμολογίων, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη από 20.000 επιχειρήσεις σε 7 χώρες, με το 85% της υπάρχουσας ανάπτυξης της εταιρείας να προέρχεται από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να αυξήσει τη εγκατεστημένη βάση του προγράμματος της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις περιοχές που ήδη δραστηριοποιείται. Θα εξετάσει επίσης την εισαγωγή μιας σειράς χαρακτηριστικών υψηλής ποιότητας για τους χρήστες, που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τις οικονομικές πιέσεις που προκύπτουν από τη λειτουργία μιας προσωπικής επιχείρησης.

“Δημιουργήσαμε την εταιρεία μας για να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες να πετύχουν, και αυτό εξακολουθεί να μας οδηγεί σε καθημερινή βάση. Η επένδυση αυτή θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε ακόμη ταχύτερα σε ολόκληρη την Ευρώπη και να βοηθήσουμε τις πολύ μικρές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη μεταστροφή της αγοράς που καθοδηγείται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Προσβλέπουμε επίσης να προσφέρουμε νέες λύσεις που θα επιταχύνουν την ταμειακή ροή μέσω των τιμολογίων τους”, λέει ο Mattias Hansson, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zervant.

Η εστίαση στην ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι η ΕΕ έχει εκδώσει οδηγία, η οποία τίθεται σε ισχύ φέτος, και έχει ως στόχο να καταστήσει την ηλεκτρονική τιμολόγηση την κύρια μορφή τιμολόγησης στην Ευρώπη έως το 2020.

“Οι κανονιστικές αλλαγές στον χρηματοπιστωτικό χώρο, μαζί με τη γενίκευση της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, προσφέρουν στους επιχειρηματίες ένα εντελώς νέο σύνολο δυνατοτήτων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων τους. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι έχουν πρόσβαση σε όλες αυτές τις δυνατότητες – είτε βοηθώντας με την πρόσβαση στη χρηματοδότηση είτε βοηθώντας τους πελάτες μας να κάνουν πιο έξυπνες επιχειρηματικές αποφάσεις “, προσθέτει ο Hansson.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις