Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Homie: 4 εκατ. δολ. χρηματοδότηση με τη συμμετοχή της VentureFriends

H αγγλική PropTech Startup Homie ανακοίνωσε νέο γύρο Seed ύψους 4 εκατ. δολ. με την Connect Ventures να ηγείται αλλά και την συμμετοχή των VentureFriends και SeedCamp. Η Venture Friends είχε επενδύσει και στον πρώτο γύρο Seed της Homie το 2016.

Η αγορά ενοικίασης σπιτιών σε γενικές γραμμές είναι μια αρκετά πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά στη περίπτωση του Λονδίνου. Πρόκειται για μια αγορά περίπου 4 εκατ. σπιτιών με μέσο όρο ενοικίασης τους 20 μήνες κάτι που μεταφράζεται σε μέγεθος δισεκατομμυρίων λιρών.
Αν σε αυτό προσθέσουμε και την τάση των Millennials να ενοικιάζουν το σπίτι τους παρά να το αγοράζουν, κάτι που το επιβεβαιώνει και μια πρόσφατη έρευνα της PwC η οποία αναφέρει ότι μέχρι το 2025 πάνω από το 50% των κάτω των 40 θα ενοικιάζουν, διακρίνουμε τη ευκαιρία στο χώρο.

Αυτό προφανώς είδε και η ομάδα της Homie, με τον Alexander Eid να είναι ο founder και CEO, η οποία έφτιαξε έναν ψηφιακό βοηθό για όσους επιθυμούν να ενοικιάσουν ένα σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, ο οποίος αναλαμβάνει να ψάξει τα διαθέσιμα σπίτια αλλά και την όλη διαδικασία με τους ιδιοκτήτες.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της Homie είναι ότι μπορεί να μειώσει τον χρόνο της όλης διαδικασίας, ακόμα και σε λίγες ημέρες, μια και μόλις γίνει η τελική επιλογή των υποψηφίων οικιών ένα φυσικό πρόσωπο, ο λεγόμενος Homie, αναλαμβάνει να κλείσει τα ραντεβού με τους ιδιοκτήτες και συνοδεύει τους υποψήφιους ενοικιαστές, με ταξί μάλιστα, στις επισκέψεις τους (!) προσφέροντας και αντικειμενικές συμβουλές για κάθε περίπτωση σώζοντας πολύ χρόνο και χρήμα.

Τα έσοδα στην Startup προέρχονται από την προμήθεια που λαμβάνει από τους ιδιοκτήτες και μεσίτες.
Η συνολική χρηματοδότηση της Homie έφτασε τα 6 εκατ. δολ με την πρώτη χρηματοδότηση των 2 εκατ. δολ. να την αναλαμβάνουν από κοινού η VentureFriends και η Rianta Capital.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις