Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Banco Sabadell επενδύει στην φωνητική βιομετρική πιστοποίηση

Το startup fund του Ισπανικού τραπεζικού ομίλου Banco Sabadell, InnoCapital, θα επενδύσει ένα εκατομμύριο ευρώ στην εταιρία Biometric Vox, που ειδικεύεται στην φωνητική βιομετρική πιστοποίηση.

Η Biometric Vox, ιδρύθηκε το 2015, προσφέρει πολλά βιομετρικά προϊόντα φωνής, το καθένα από τα οποία δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνικές εκμάθησης μηχανών για ανάπτυξη σε διαφορετικά περιβάλλοντα και συνομιλίες με τους πελάτες.

Η φωνητική βιομετρική πιστοποίηση μπορεί να αποτελέσει τη λύση στην ασφάλεια των συναλλαγών μέσω τηλεφώνου, με τον ίδιο τρόπο που η επιβεβαίωση δύο σταδίων προσδίδει μεγαλύτερη ασφάλεια στη πρόσβαση στο email μας ή σε άλλες υπηρεσίες, μέσω υπολογιστή. Ειδικά στον τραπεζικό τομέα, όπου συχνά χρειάζεται η επαλήθευση στοιχείων μέσω τηλεφώνου, η δυνατότητα αναγνώρισης του πελάτη από τη φωνή, είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος.

Ο Julio Martínez, εκτελεστικός διευθυντής της InnoCells, το διαχειριστικό hub της Innocapital, είπε πως οι λύσεις που προσφέρει η Biometric Vox ικανοποιούν την αυξανόμενη ζήτηση εξατομίκευσης, αμεσότητας και ασφάλειας στην χρήση χρηματοοικονομικών και μη χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

«Στην InnoCells δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε επιχειρήσεις όπως η Biometric Vox, οι οποίες επιδιώκουν την τεχνολογία και την ψηφιακή ηγεσία και εργάζονται με μια στρατηγική αντίληψη ενός επιχειρηματικού μοντέλου που βασίζεται σε σαφείς τάσεις της αγοράς».

Το InnoCapital συμπληρώνει τα άλλα επενδυτικά κεφάλαια της Banco Sabadell, συμπεριλαμβανομένου του BStartup10 Startups αρχικού σταδίου και το Sabadell Venture Capital. Συνολικά, η τράπεζα έχει διαθέσει περισσότερα από 140 εκατομμύρια ευρώ στις 50 νέες εταιρείες που περιλαμβάνονται στα επενδυτικά χαρτοφυλάκιά της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις