Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Mastercard εξαγόρασε την Ν. Αφρικάνικη FinTech Oltio

Η Mastercard ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά αγορά της FinTech Oltio από την Standard Bank Group.

H Mastercard είχε μια μακρόχρονη σχέση με την Oltio, η οποία ιδρύθηκε το 2004 και ήταν μια κοινοπραξία του δικτύου MTN της Ν. Αφρικής και της Standard Bank Group.
H Oltio έχει πατέντες για πολλές λύσεις για φορητές πληρωμές και τραπεζικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης μιας τεχνολογίας ελέγχου ταυτότητας που επιτρέπει στους καταναλωτές να επαληθεύουν τις αγορές τους μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού Masterpass στη Νότιο Αφρική με ενα PIN στο Smartphone.

Η Mastercard δήλωσε ότι τους επόμενους μήνες θα αξιοποιήσει τις τεχνολογίες της Oltio με στόχο την ανάπτυξη των δικών της υπηρεσιών ψηφιακών πληρωμών για εμπόρους στις αναδυόμενες αγορές, οι οποίοι βασίζονται ακόμα στα μετρητά.

“Πολλοί καταναλωτές και έμποροι στην περιοχή MEA (Μέση Ανατολή και Αφρική) είναι προσκολλημένοι σε μια οικονομία μετρητών που δεν λειτουργεί γι ‘αυτούς“, αναφέρει στο δελτίο τύπου ο Mark Elliott, πρόεδρος του τμήματος Mastercard στη Νότια Αφρική. «Συνδυάζοντας την κοινή τεχνογνωσία, τις τεχνολογίες και την εμβέλειά μας, μπορούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στις οικονομίες μετρητών της περιοχής και το ψηφιακό μέλλον, φέρνοντας τα οφέλη των ψηφιακών πληρωμών σε περισσότερους ανθρώπους και επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με την Mastercard, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσθέτουν νέες λειτουργίες, όπως πληρωμές P2P, πληρωμές λογαριασμών και αγορά χρόνου ομιλίας, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν στις υπάρχουσες εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας.
Για τους εμπόρους, η Mastercard ανέφερε ότι θα επιτρέψει ακόμη και στις μικρότερες επιχειρήσεις να δεχτούν ψηφιακές πληρωμές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις