Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέες χρηματοδοτήσεις για SolarisBank και Atom Bank

Εχθές ανακοινώθηκε ότι η Βρετανική Atom Bank, η τράπεζα σε App, σήκωσε 149 εκατ. λίρες ενώ σήμερα η γερμανική τραπεζική πλατφόρμα SolarisBank σήκωσε 56 εκατ. ευρώ με συμμετοχή της BBVA και στις δύο!

Η Atom Bank είναι ο ανταγωνιστής των Monzo, Tandem, Starling, Ν26 αλλά και Revolut, όλες τράπεζες σε App οι οποίες στοχεύουν τους λεγόμενους Millennials, και θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επεκτείνει τις υπηρεσίες της: λογαριασμούς ταμιευτηρίου, δάνεια αγοράς κατοικίας και επιχειρηματικά δάνεια αλλά και να προσφέρει περισσότερα προϊόντα στο μέλλον.

Η αξία της Atom Bank διαμορφώνεται στις 428 εκατ. λίρες και έχει σηκώσει μέχρι σήμερα σχεδόν 400 εκατ. λίρες. Λειτουργεί εδώ και περίπου δυο χρόνια  και αν και δεν έχει ανακοινώσει τους πελάτες της ωστόσο αναφέρει ότι έχει 1,3 δισ. λίρες σε καταθέσεις και έχει χορηγήσει 1,2 δισ. λίρες σε δάνεια.

Είχαμε κάνει ειδικό θέμα στην Ισπανική τράπεζα BBVA εχθές και είχαμε αναφέρει πόσο δραστήρια είναι στo FinTech με εξαγορές και επενδύσεις σε Startups όπως η Holvi.
H BBVA ηγήθηκε αυτής της νέας χρηματοδότησης με 85 εκατ. λίρες, και πλέον κατέχει το 39% της Atom Bank. Σύμφωνα με τον κανονισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο οι εταιρείες που αποκτούν άνω του 30% άλλων εταιρειών υποχρεούνται να κάνουν προσφορά πλήρους εξαγοράς. Η BBVA ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να εξαγοράσει την Atom Bank και πήρε ειδική άδεια να μην προβεί σε μια τέτοια κίνηση ανέφερε το Techcrunch.

Η γερμανική SolarisBank είναι μια τραπεζική πλατφόρμα, Banking as a Service, η οποία προσφέρει αδειοδοτημένες τραπεζικές υπηρεσίες σε πάνω από 60 εταιρικούς πελάτες και μόλις έκλεισε χρηματοδότηση ύψους 56 εκατ. ευρώ, Β’ Γύρου.
Σε αυτόν τον γύρο συμμετείχαν αρκετοί νέοι στρατηγικοί επενδυτές όπως η BBVA, η Visa και το Digital Impact Fund της ABN AMRO, κάτι που δείχνει ότι η SolarisBank μπήκε στα ραντάρ του τραπεζικού συστήματος.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η SolarisBank προήλθε από τον γερμανικό Fintech accelerator FinLeap ο οποίος ακόμα κατέχει περίπου το 30% της εταιρείας.
Μερικοί πελάτες της SolarisBank περιλαμβάνουν ένα μεγάλο κατάστημα online ο οποίος θέλει να παρέχει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στους πελάτες του, όπως για παράδειγμα δάνεια, αλλά και μια εταιρεία με ψηφιακές δωροκάρτες, η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαζόταν να πάρει άδεια διαχείρισης ψηφιακού χρήματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις