Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Rakuten συνεργάζεται με την Techstars και ψάχνει για Startups!

H Rakuten μπαίνει και αυτή στους εταιρικούς επιταχυντές μια και ξεκίνησε ένα καινούργιο πρόγραμμα για την υποστήριξη φιλόδοξων startups σε όλο τον κόσμο σε συνεργασία με την Techstars.

Με την ονομασία “Rakuten Accelerator“, το νέο αυτό πρόγραμμα έχει στόχο να εντοπίσει και να υποστηρίξει το έργο επιχειρηματιών πρώιμου σταδίου επικεντρώνοντας σε εκείνους που μπορούν να αξιοποιήσουν δυναμικά μια παγκόσμια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.
Το πρόγραμμα αυτό είναι μια ευκαιρία για startups από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μια περιοχή στην οποία οι δραστηριότητες της Rakuten έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο κοινό.

Η Rakuten Viber, μέλος του Oμίλου Rakuten, η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και φωνητικών κλήσεων στην Κεντρική, Ανατολική Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα, και ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον χώρο, με πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο, έχει αναγνωριστεί ως επίσημο κανάλι επικοινωνίας της FC Barcelona, επίσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων των Golden State Warriors και επίσημη πλατφόρμα της Εθνικής Ένωσης Μπάσκετ.

Η Rakuten λειτουργεί επίσης ένα οικοσύστημα υπηρεσιών που καλύπτει από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως την ασφάλεια, τον τραπεζικό τομέα, την ασφάλιση, τις πληρωμές με κάρτα, τη διασκέδαση και τα μέσα ενημέρωσης.
Σύμβουλοι του Oμίλου Rakuten – συμπεριλαμβανομένης και της Viber- από όλα τα μέρη του κόσμου, θα είναι διαθέσιμοι για να συνεργαστούν στενά με τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, η Rakuten συνεργάζεται με την Techstars με έδρα το Κολοράντο, έναν γνωστό διαχειριστή προγραμμάτων επιτάχυνσης Startups που μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερες από 1.200 εταιρείες, με το 90% των οποίων να είναι ακόμη ενεργές ή να έχουν εξαγοραστεί.
Η Rakuten και η Techstars θα συνεργαστούν με επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου, που ασχολούνται με την ανάπτυξη τεχνολογιών ανταλλαγής μηνυμάτων, εστιάζοντας στην εφαρμογή Viber.

Το αρχικό τρίμηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη, στην έδρα της εταιρείας στην Ασία, και θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες και οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ανταλλαγή μηνυμάτων για να αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και να παραμένουν συνδεδεμένοι.

Οι τομείς που θα εξεταστούν για το πρόγραμμα περιλαμβάνουν:

• AI, συμπεριλαμβανομένων των chat bots
• Chat commerce
• Mobile wallets και κρυπτονομίσματα
• Τεχνολογία διαφήμισης
• Λύσεις VR και AR
• Αναγνώριση φωνής
• Αναγνώριση εικόνων
• Μετάφραση
• Περιεχόμενο – όπως μουσική και αθλητισμός
• Chat based IoT
• Ενσωματωμένα μηνύματα

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιτάχυνσης της Rakuten έχει ξεκινήσει από τις 8 Ιανουαρίου 2018 ενώ το το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2018.

Θα επιλεγούν δέκα startups, μέλη των οποίων θα προσκληθούν στη Σιγκαπούρη στο πλαίσιο του τριμηνιαίου εντατικού προγράμματος. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 8η Απριλίου, 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις