Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Norbloc: μεγάλο πιλοτικό στην Ευρώπη και προσλήψεις προσωπικού στην Αθήνα!

Μια σημαντική εξέλιξη ανακοίνωσε η ελληνο-σουηδική RegTech Startup norbloc η οποία επιλέχθηκε να υλοποιήσει ένα μεγάλο πιλοτικό έργο KYC στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα καινοτομίας FinTech Β-Hive μαζί με την Isabel Group.

Πέρυσι, η B-Hive, μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα συνεργασίας που συνδέει τις Fintech Startups και μεγάλους παίκτες στον χώρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, (στην οποία συμμετέχει και η norbloc), ανακοίνωσε την κυκλοφορία του TrustHive. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με τις εταιρείες AG Insurance, Belfius, BNP Paribas Fortis, Euroclear και KBC με την υποστήριξη άλλων συνεργατών της B-Hive (AXA, Baloise, Allianz, ING, SWIFT, Bank of New York Mellon, Mastercard), για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για την απλοποίηση της διαχείρισης της ταυτότητας πελατών (Know Your Customer – KYC) για τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του “Proof of Concept” τον Οκτώβριο του 2017 η B-Hive μαζί με τις τέσσερις μεγαλύτερες βελγικές τράπεζες – Belfius, BNP Paribas Fortis, ING και KBC – αποφάσισαν να παραχωρήσουν την οργάνωση και έλεγχο του project στην Isabel Group.

Μετά από μια εκτενή ανάλυση των διαφόρων τεχνολογικών λύσεων από την Isabel Group επιλέχθηκε η norbloc ως συνεργάτης τεχνολογίας για την πιλοτική φάση λόγω της εμπειρίας της σε παρόμοια έργα με την πλατφόρμα Fides.
H συγκεκριμένη πλατφόρμα KYC επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν τον τρόπο και τον χρόνο με τον οποίο τα δεδομένα τους θα μοιράζονται με διαφορετικά ιδρύματα κατά τρόπο που συμμορφώνεται με τον Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Ο Jean de Crane, CEO της Isabel Group, δήλωσε: “Αντί για μια χρονοβόρα και συχνά γραφειοκρατική διαδικασία ταυτοποίησης, η πλατφόρμα KYC της norbloc παράσχει ένα ενοποιημένο οικοσύστημα για χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και νομικά πρόσωπα ειδικότερα. Θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα και μοναδικό αρχείο KYC μεταξύ των ιδρυμάτων, μειώνοντας τις διπλές – παράλληλες προσπάθειες. Επιπλέον, οι πελάτες θα μπορούν να ελέγχουν πώς και πότε τα δεδομένα τους μοιράζονται μέσω μιας πύλης η οποία σέβεται το επερχόμενο GDPR “.

Ο Αστυάναξ Κανακάκης, CEO της norbloc, ανέφερε: “Είμαι βέβαιος ότι η πλατφόρμα Fides θα φέρει λειτουργική και ρυθμιστική βελτίωση στις εργασίες σε όλους τους συμμετέχοντες και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Isabel Group και τέσσερις από τις κορυφαίες τράπεζες στο Βέλγιο σε μια τόσο φιλόδοξη προσπάθεια“.

Ο Wim De Waele, Διευθύνων Σύμβουλος της B-Hive, δήλωσε: “Αφού καταφέραμε να αποδείξουμε ότι η ιδέα λειτουργεί στη πράξη, είμαστε ενθουσιασμένοι που οι εταίροι μας επέλεξαν ένα μέλος της B-Hive, την norbloc, και προσβλέπουμε στην Isabel Group και τις τράπεζες για να ξεκινήσουν τον πιλότο“.

Προσλήψεις για την norbloc στην Αθήνα

H Startup μετά τη πρόσφατη χρηματοδότηση της Marathon VC, αλλά και για τις ανάγκες του πιλοτικού έργου στην Ευρώπη, θα προχωρήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα σε αρκετές προσλήψεις στο γραφείο της Αθήνα. Οι πρώτες αγγελίες είναι ήδη αναρτημένες εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις