Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nectome: H Startup που θέλει να αποθηκεύσει το μυαλό μας για μελλοντική μεταφορά στο… Matrix!

Ο ονομαστός accelerator Y Combinator φημίζεται για τις εξεζητημένες επιλογές Startups οι οποίες έχουν κάνει disrupt την εκάστοτε αγορά ή μπορεί να την κάνουν στο μέλλον με μεγάλη πιθανότητα!

Την επόμενη εβδομάδα στα Demo Days του Y Combinator o Robert McIntyre, cofounder της Nectome θα παρουσιάσει την ιδέα του η οποία συνοπτικά είναι μια εξελιγμένη τεχνική ταρίχευσης και κρυογονικής των εγκεφαλικών νευρώνων στην περιοχή του εγκεφάλου η οποία σχετίζεται με τις αναμνήσεις μας. Βέβαια δεν αναφέρεται με βεβαιότητα αν στο ίδιο μέρος βρίσκεται και η προσωπικότητά μας ή η ψυχή μας αλλά όλα δείχνουν ότι εκεί βρίσκονται όλες οι πληροφορίες για “αυτό που είμαστε“.

Το κακό στην υπόθεση είναι ότι για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη τεχνική θα πρέπει να γίνει ευθανασία στον ενδιαφερόμενο μια και θα πρέπει ο εγκέφαλος να είναι ζωντανός και ακολούθως θα πρέπει να χορηγηθεί στον ασθενή ενδοφλέβια η ουσία Glutaraldehyde για να σταθεροποιήσει τους νευρώνες και να τους διατηρήσει ανέπαφους μετά θάνατον ακόμα και για μερικούς μήνες.

Εφόσον έχει γίνει η αρχική ταρίχευση θα αφαιρεθεί ο εγκέφαλος και θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της Nectome όπου θα παγώσει στους -122 βαθμούς! Με αυτό τον τρόπο ο εγκέφαλος παγώνει, αλλά δεν μαζεύει κρυστάλλους, και θα μπορεί να διατηρηθεί για εκατοντάδες χρόνια με τους νευρώνες ανέπαφους, όπως έχουν δείξει τα πειράματα που έχουν γίνει σε γουρούνια.

Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν, στο αρχικό στάδιο που βρίσκεται η όλη προσπάθεια, απευθύνεται σε ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο νόσων και βρίσκονται σε πολιτείες που επιτρέπεται η ευθανασία…

Ο στόχος είναι όταν φτάσει η τεχνολογία στο επίπεδο που χρειάζεται να μπορεί να μεταφερθεί ένα μέρος από το περιεχόμενο του εγκεφάλου μας στο cloud σε κάποιο VR Avatar ή ακόμα πιο προχωρημένα σε κάποιο ανθρωποειδές robot…
Ήδη είναι σε εξέλιξη πολλές πετυχημένες προσπάθειες διασύνδεσης του εγκεφάλου με υπολογιστές.

Αν και δεν είναι η πρώτη προσπάθεια στο αντικείμενο, η Nectome έχει μαζί της την επιστημονική υποστήριξη ενός κορυφαίου νευροεπιστήμονα του MIT, του Edward Boyden, και έχει κερδίσει ένα χρηματικό βραβείο 80.000 δολ. μια και κατάφερε να συντηρήσει τον εγκέφαλο ενός γουρουνιού τόσο καλά με τους νευρώνες να διακρίνονται ανέπαφοι σε ένα μικροσκόπιο ηλεκτρονίων!

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι στην πρόσκληση που απεύθυνε η εταιρεία για δοκιμή της τεχνικής της έχει δεχτεί 25 αιτήσεις με κατάθεση 10.000 δολ. μάλιστα σαν προπληρωμή! Δεν διευκρινίστηκαν οι όροι βέβαια της αίτησης…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις