Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Match and Develop a Startup στις 16-18 Μαρτίου στη Πάτρα

Το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Mindspace, το Orange Grove Patras και το Pos4Work διοργανώνουν τριήμερη εκδήλωση Match and Develop a Start-up στις 16-18 Μαρτίου 2018 στο Επιμελητήριο Αχαΐας Μιχαλακοπούλου 58, τ.κ. 26221, Πάτρα, στο πλαίσιο του PatrasIQ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τη γνώση, τα απαραίτητα εργαλεία και τις στρατηγικές που απαιτούνται μέσα από:

  • Mentoring από στελέχη επιτυχημένων startups (που έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση ή έχουν έσοδα) και από στελέχη της αγοράς με μεγάλη εμπειρία σε θέματα επιχειρηματικότητας.
  • Εξιδεικευμένα workshop σε νομικά θέματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση ιδέας καθώς και σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και σε θέματα business analytics.
  • Workshops σε θέματα ενδιαφέροντος που τους αφορούν άμεσα όπως: Mockup design, UI/UX, Pitching.

Για τις ομάδες σε πιο αρχικό στάδιο θα δοθεί στήριξη για την:

  • Ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων (mentoring sessions), χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του καμβά επιχειρηματικού σχεδίου (business model Canvas).
  • Κατανόηση της έννοιας της οικοδόμησης μιας ομάδας εργασίας και πιθανή ενίσχυσή της με νέα μέλη.
  • Υποστήριξη στην ανάπτυξη ενός mockup της επιχειρηματικής τους ιδέας και ικανοτήτων παρουσίασης (pitching).

Την Κυριακή 18 Μαρτίου οι επιχειρηματικές ιδέες θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια παρουσίασης και θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή.
Η καλύτερη ιδέα που θα αναδειχθεί θα επιβραβευθεί με απευθείας συμμετοχή της στη Β’ Φάση του επόμενου Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας και με tablet. Σε επιλεγμένες ομάδες θα δοθούν δωρεάν υπηρεσίες Amazon και Apifon.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις