Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ζωή Γιαβρή: υποψήφια για το βραβείο “Rising Innovator” στην Ευρώπη

Η Ζωή Γιαβρή είναι co-founder της Advantis Medical Imaging και επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σαν υποψήφια για το βραβείο “Rising Innovator” για γυναίκες Startupper έως 30 ετών.

Η συγκεκριμένη κατηγορία Rising Innovator έχει τρεις υποψήφιες, με την νικήτρια να λαμβάνει το ποσό των 20.000 ευρώ. Υπάρχουν άλλες 9 finalist για την γενική κατηγορία Women Innovator 2018.  Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος.

O διαγωνισμός ξεκίνησε το 2011 στην ΕΕ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020, για το 2018 υπήρξαν 122 υποψηφιότητες με την ειδική επιτροπή να επιλέγει τις 12 για τον τελικό γύρο.
Στόχος του βραβείου είναι να ενθαρρύνει την εφαρμοσμένη καινοτομία και την έρευνα σε διάφορους τομείς, μια και σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ υπάρχουν πολλές γυναίκες ερευνήτριες στην ΕΕ αλλά ελάχιστες ιδέες περνάνε σε φάση υλοποίησης.

H Ζωή Γιαβρή μαζί με τους Πάρι Ζιώγκα και Δημήτρη Ροζάκη ίδρυσαν την TomoTech το 2015, η οποία μετονομάστηκε σε Advantis Medical Imaging, και έχει αναπτύξει το εργαλείο cloud Brainance, το οποίο βελτιώνει την ανάλυση μαγνητικών τομογραφιών με συνέπεια να ενισχύεται σημαντικά η διάγνωση διαφόρων σοβαρών παθήσεων ειδικά στο εγκέφαλο.
Πελάτες της Advantis είναι νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, καθώς επίσης σε ερευνητικά ιδρύματα και οργανισμούς που πραγματοποιούν κλινικές μελέτες και δραστηριοποιείται σε ένα χώρο όπου παίζουν μεγάλα ονόματα όπως η Philips.

H Startup προέρχεται από το Egg και έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στον MITEF Greece Startup Competition το 2015.

Έχει γραφεία σε Ελλάδα και Ολλανδία και έχει πάρει το 2016 χρηματοδότηση Seed από το Venture Friends και Angel Investors με στόχο την επέκταση στην Ευρώπη και ειδικά στις Η.Π.Α.
To Brainance δοκιμάζεται ήδη και χρησιμοποιείται σε πάνω από 40 κέντρα με πολύ καλά αποτελέσματα.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ζωή έχει διακριθεί και από το MIT Technology Review μια και είναι στη λίστα των “Innovators Under 35” στην Ευρώπη για το 2017.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις