Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η FinTech Startup Candex “σήκωσε” 3,5 εκατ. δολ.

Με γραφεία στο Τελ Αβίβ και το Σαν Φρανσίσκο, η FinTech Startup, Candex προσφέρει μια απλοποιημένη πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις μέσω της οποίας μπορούν να συμμετέχουν, να παρακολουθούν και να πληρώνουν μικρούς προμηθευτές.

Έχοντας ως στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της με μεγάλες (επιπέδου Fortune 500), αλλά και μικρότερες εταιρείες, η Candex κατάφερε να συγκεντρώσει 3,5 εκατ. δολ. σε ένα γύρο χρηματοδότησης από τις Edenred Capital Partners, Partech Ventures, Advisors.Fund, Camp One Ventures, NFX, Tekton Ventures, Big Sur Ventures και Fintech Angel Mark Goines.

Αντικείμενο εργασιών

Η Candex η οποία ιδρύθηκε από τον Jeremy Lappin και την Shani Vaza, προσφέρει μια απλουστευμένη πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις να συμμετέχουν, να παρακολουθούν και να πληρώνουν μικρούς προμηθευτές. Αυτό διευκολύνει τις εταιρείες να επωφεληθούν από την “gig economy” και να χρησιμοποιήσουν περισσότερους πωλητές από ποτέ για να ανταγωνιστούν και να διατηρήσουν μια πιο λιτή οργάνωση.

Σύμφωνα με την Candex, στη συνήθη οργάνωση μεγάλων επιχειρήσεων, τα διοικητικά στρώματα μεταξύ των τμημάτων αντιμετωπίζουν ανεπαρκώς το 90% των πωλητών τελικών υπηρεσιών που αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% των δαπανών. Οι διοικητικές δαπάνες μερικές φορές υπερβαίνουν τις πραγματικές πληρωμές.

Ο CEO της Candex, Jeremy Lappin, δήλωσε: “Είναι εκπληκτικό το πόσο χρόνο και προσπάθεια σπαταλά μια τυπική επιχείρηση που προσπαθεί να συνεργαστεί με μικρούς πωλητές. Η Candex φέρνει την ταχύτητα και την ευκολία των εφαρμογών πληρωμής για τους καταναλωτές σε μεγάλες επιχειρήσεις, αξιοποιώντας ένα ιδιωτικό blockchain για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση και να εξομαλύνει σημαντικά τα αρχεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος”.

Επιπλέον, η Candex επιτρέπει τη δημιουργία ιδιωτικών eMarketplaces όπου οι υπάλληλοι συνεργάζονται με εγκεκριμένους πωλητές μέσω μιας διεπαφής συνομιλίας, παρακολουθούν δραστηριότητες και απόδοση και επιτρέπουν πληρωμές κάτω από 100.000 δολάρια με μερικά κλικ.

Επίσης, επιτρέπει στις εταιρείες να αφαιρούν χιλιάδες αρχεία πωλητών από τα χρηματοπιστωτικά τους συστήματα και τους παρέχει ένα μόνο αντισυμβαλλόμενο για λόγους φορολογίας και συμμόρφωσης. Οι επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την Candex είναι απαλλαγμένες από τα επαναλαμβανόμενα διοικητικά βάρη στη ρύθμιση των προμηθευτών, την ανταλλαγή πληρωμών, τους φόρους και τους ελέγχους.

Σημειώνεται, τέλος, πως η Candex χρεώνει ένα μικρό ποσοστό σε κάθε πληρωμή και συνεργάζεται με τις υπάρχουσες μεθοδολογίες έγκρισης σε εκατοντάδες οντότητες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις