Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Alibaba εξαγοράζει την Ele.me και η μάχη του Retail φουντώνει!

Το 2016 o Jack Ma είχε αναφέρει στο συνέδριο της Alibaba ότι οι πέντε τομείς που θα  μεταμορφωθούν λόγω εξέλιξης της τεχνολογίας είναι τα χρηματοοικονομικά, οι κατασκευές, η υψηλή και ειδικευμένη τεχνολογία, η ενέργεια και το λιανικό εμπόριο, το οποίο θα βρεθεί στο επίκεντρο.

Η Alibaba έχει βάλει στόχο να γεφυρώσει το Online και το Offline λιανικό εμπόριο, το οποίο είναι μια τεράστια αγορά η οποία καταλαμβάνει το 82% του τζίρου ακόμα! Για την ακρίβεια ο στόχος δεν είναι να μετατρέψει τους online χρήστες σε offline και το αντίστροφο αλλά να “αναμίξει” τα δυο κανάλια με χρήση της τεχνολογίας.

Μερικά παραδείγματα είναι τα offline και online φεστιβάλ αγορών – εκπτώσεων, τα Pop-up Stores με  μεγάλες οθόνες αφής για αγορές, τη συνεργασία με καταστήματα λιανικής για εξυπηρέτηση αγορών online ή το άνοιγμα φυσικών καταστημάτων του μεγάλου online marketplace Tmall, αλλά και η “επένδυση” στους λεγόμενους influencers οι οποίοι ποστάρουν ή “δοκιμάζουν” τα προϊόντα που αγόρασαν online.

H Alibaba είχε στενές σχέσεις με την Ele.me, μια μεγάλη Startup παράδοσης φαγητού στη Κίνα μια και ήδη κατέχει το 43% των μετοχών της ενώ η Ele.me χρησιμοποιεί το AliPay για τις πληρωμές των πελατών της.

Προφανώς η Ele.me θα είναι μέρος της στρατηγικής έμφασης που θέλει να δώσει η Alibaba στη λιανική πώληση, με τον founder της Ele.me να γίνεται ειδικός σύμβουλος του Jack Ma μάλιστα μετά την εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών της Startup η οποία έφτασε σε αξία των 9,5 δισ. δολ!

Οι υπηρεσίες της Ele.me θα συνδυαστούν με αυτές της Koubei, η οποία ανήκει στον όμιλο ALibaba, και καλύπτει τα εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις εστίασης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις