Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Uber σταματά την υπηρεσία UberX στην Αθήνα λόγω του νέου νόμου

Με ανάρτηση στο επίσημο blog της Uber ανακοινώνεται ότι σταματά η υπηρεσία UberX στην Αθήνα, αλλά θα παραμείνει στην Ελλάδα μέσω της υπηρεσίας UberTaxi, λόγω του νέου νόμου μεταφορών που τέθηκε σε ισχύ.

Από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα το 2015, το uberX έχει γίνει μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην Αθήνα για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή μας.

Ωστόσο, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως της Uber.

Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.”, αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ο νέος νόμος αναφέρει ότι οι εταιρείες εκτέλεσης μεταφορικού έργου θα πρέπει να απασχολούν τους δικούς τους οδηγούς και τα οχήματά τους δεν θα πρέπει να είναι άνω των επτά ετών, κάτι που σημαίνει ότι δικαίωμα ιδιωτικών μετακινήσεων έχουν οι τουριστικές εταιρείες ή εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Ο νόμος αναφέρει επίσης ότι θα πρέπει τα οχήματα να επιστρέφουν στη βάση τους μετά το πέρας της υπηρεσίας που προσφέρουν ενώ υπάρχει και η ανάγκη καταγραφής σε ειδικό μητρώο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις