Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Φρανκφούρτη κερδισμένη από το Brexit

Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit πραγματοποιούνται με αρκετά αργό ρυθμό ένα γεγονός που προκαλεί “άγχος” στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και όχι μόνο.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα τον περασμένο μήνα, όταν η Theresa May προειδοποίησε ότι οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να χάσουν τα πλήρη δικαιώματα πρόσβασης στην ενιαία αγορά της ΕΕ, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στο Λονδίνο.

Αυτή η αβεβαιότητα έχει ήδη οδηγήσει αρκετές εταιρείες να προετοιμαστούν για τη ζωή μετά το Brexit με μετεγκαταστάσεις σε νέα ευρωπαϊκά κέντρα.
Το Bloomberg καταγράφει τις ανακοινώσεις των τραπεζών σχετικά με τα σχέδια για τη μετεγκατάσταση του προσωπικού και όλα δείχνουν ότι η απώλεια του Λονδίνου να γίνεται το κέρδος της Φρανκφούρτης.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να μεταφέρει 1.000 από τα 6.000 άτομα προσωπικό της στη Φρανκφούρτη. Είναι μόνο ένας από τους πολλούς οργανισμούς να ανακοινώσει τη μετάβαση σε άλλα κέντρα της ΕΕ, με την UBS να σχεδιάζει να μεταφέρει 1.500 εργαζόμενους από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Φρανκφούρτη και το Παρίσι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις