Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Chivas Venture 2018: Η ΤΟΒΕΑ χρειάζεται τη ψήφο σου!

Το δρόμο για την τελική αναμέτρηση διανύει η TOBEA, η ελληνική επιχείρηση με το ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα που αναδείχτηκε νικήτρια τον περασμένο Ιανουάριο στον ελληνικό τελικό του διεθνή διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture 2018, ο οποίος στοχεύει στη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που συμβάλλουν σε θετικές κοινωνικές αλλαγές.

Η ομάδα της TOBEA με την πατενταρισμένη συσκευή SEATRAC που διευκολύνει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα στη θάλασσα ενδιαφέρεται να ακουστεί το μήνυμα της σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερα SEATRAC κοντά σε κοινωνίες και ανθρώπους. Για αυτό, σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού και ένα βήμα πριν τον τελικό ζητά τη στήριξη του ελληνικού κοινού μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας για να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί!

Έως τις 25 Απριλίου το κοινό καλείται να επιλέξει τους κοινωνικούς επιχειρηματίες που θα κερδίσουν ένα αρχικό μερίδιο από ένα σύνολο $200.000 που αποτελεί τμήμα της συνολικής χρηματοδότησης ύψους $1 εκατ. Μετά το πέρας της διαδικτυακής ψηφοφορίας, τα πρώτα ποσά θα διανεμηθούν ανάμεσα στους φιναλίστ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των $ 800.000 θα μοιραστεί κατά τον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture 2018 στις 24 Μαΐου στο Άμστερνταμ.

Ο επικεφαλής της ιδρυτικής ομάδας της ΤΟΒΕΑ Ιγνάτιος Φωτίου θα εκπροσωπήσει την ελληνική εταιρεία στον τελικό  διεκδικώντας μια θέση στην τελική πεντάδα, μαζί με άλλους 26 επιχειρηματίες με κοινωνικό πρόσημο απ’ όλο τον κόσμο. Την ίδια ώρα ο ίδιος θα έχει τη δυνατότητα να συστήσει την επιχείρησή του σε εκατοντάδες επενδυτές, επιχειρηματίες, άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία αλλά και ΜΜΕ.

Η συσκευή SEATRAC αποτελεί ένα καινοτόμο προϊόν ακαδημαϊκής έρευνας των ιδρυτών της που τοποθετείται και συντηρείται από την ομάδα της TOBEA στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο βοηθητικός αυτός εξοπλισμός διαθέτει έναν απλό μηχανισμό που αποτελείται από ράγες, πάνω στις οποίες κινείται ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα. Ο χρήστης μεταφέρεται από την παραλία στη θάλασσα (και αντίστροφα) πατώντας ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το SEATRAC τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ, καθιστώντας το ενεργειακά αυτόνομο και φιλικό προς το περιβάλλον. Η εταιρεία είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και στοχεύει να διαθέσει το χρηματικό έπαθλο, εφόσον το αποσπάσει, ή όποια άλλη χρηματοδότηση, για την βιομηχανοποίηση της παραγωγής, ώστε να παράγαγει φθηνότερα και περισσότερα SEATRAC .

Πώς μπορείτε εσείς να ψηφίσετε:

1. Επισκεφτείτε το
https://www.chivas.com/el-gr/the-venture/finalists/people/gr-ignatios-fotiou
2. Κάνετε Log in μέσω του λογαριασμού σας στο facebook. Εάν δεν είστε χρήστης του facebook θα σας ζητηθούν τα στοιχεία σας.
3. Επιβεβαιώστε τη ψήφο σας αλλιώς δεν θα καταμετρηθεί!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις