Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Intoolab: To κοινωνικό δίκτυο της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας είναι “στον αέρα”

Το Intoolab, (πρώην iYouth Lab), έκανε launch με την ελληνική ομάδα να έχει φτιάξει ένα κοινωνικό δίκτυο όπου φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές και απόφοιτοι μπορούν να χτίσουν το ακαδημαϊκό βιογραφικό τους, να δικτυωθούν και να αναδείξουν τις εργασίες και την δουλειά που έχουν κάνει στο Πανεπιστήμιο και όχι μόνο.

Η πλατφόρμα έχει ξεχωρίσει επανειλημμένα μια και έχει βρεθεί στο Top 10% του Web Summit 2016 στην Λισαβόνα, στο Top 20 στο Startup Bootcamp 2017’ στο Άμστερνταμ, στο Top 100 στο Webit European Festival 2017 και στο Top 50 στο Startup Grind Europe 2017 στο Λονδίνο και έχει ήδη αρχίσει συνεργασίες με μεγάλα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Το Intoolab.com δίνει έμφαση στις δραστηριότητες των φοιτητών αλλά και των καθηγητών, ερευνητών  πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και Κολεγίων, εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και στις συνεργασίες τους σε ακαδημαϊκά και επιστημονικά έργα.
Τα μέλη του Intoolab μπορούν να χτίζουν στην πλατφόρμα το ακαδημαϊκό βιογραφικό τους, να ενημερώνουν την κοινότητα για τα projects τους, να θέτουν ερωτήσεις και να κάνουν ανοιχτές προσκλήσεις για συνεργασίες σε άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σε όλο τον κόσμο προωθώντας με αυτό τον τρόπο την έρευνα στα κοινά αντικείμενα.

Επιπλέον, η ομάδα εργάζεται πάνω στον  “Tzager“, τον πρώτο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης (AI) για το ακαδημαϊκό και επιστημονικό οικοσύστημα, o οποίος αναπτύσσεται σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες από μεγάλα πανεπιστήμια όπως το Imperial College, Aarhus University κλπ, και η δουλειά του είναι για να κατανοεί τους διάφορους επιστημονικούς τομείς και την πιθανή συνεργασία μεταξύ τους.

Ο Tzager θα επιτρέψει στους μαθητές να σκέφτονται διαφορετικά και να επεκτείνουν τις πιθανές περιοχές ενδιαφέροντος, προτείνοντας νέους πιθανούς τίτλους πρότζεκτ, συνεργασίες, λέξεις κλειδιά και πολλά άλλα. Επίσης ο αλγόριθμος AI έχει διακριθεί μέσα στο παγκόσμιο Top 15 στην κατηγορία Machine Learning στον διαγωνισμό “Halite AI” της Two Sygma

Ο Νίκος Τζαγκαράκης, (δεξιά στη κεντρική φωτογραφία), CEO & Co-Founder, μας δήλωσε με αφορμή το launch του Intoolab: “Μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και συνεχόμενων παρουσιάσεων σε μεγάλα παγκόσμια events, είμαστε πλέον έτοιμοι να υποδεχτούμε όλο το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επιστημονικό οικοσύστημα στην πρώτη πλατφόρμα που τους βοηθάει να συνεργάζονται μέσω εργαλείων παγκόσμια. Η πλατφόρμα πλέον από “iYouth Lab” ονομάζεται “Intoolab” μία αλλαγή που μας κάνει ακόμα πιο έτοιμους για την παγκόσμια κοινότητα. Μέσα από τα καινοτόμα εργαλεία της πλατφόρμας όπως τα “Orbits” και ο “Tzager”, θέλουμε να αναδείξουμε την αξία μιας κοινότητας η οποία κινείται αυστηρά γύρω από την επιστήμη και την έρευνα σε όλα τα επίπεδα“.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ομάδα του Intoolab αποτελείται από τους: Νίκο Τζαγκαράκη, CEO & Co-Founder, Μιχάλη Ελευθεράκη, (αριστερά στη κεντρική φωτογραφία), COO & Co-Founder και τον Θανάση Γουιδά, CTO, με την Startup να βρίσκεται σε φάση αναζήτησης χρηματοδότησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις