Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H ΑΑΔΕ προσποιείται τους πελάτες AirBnb και εντοπίζει αδήλωτα εισοδήματα 921.000 ευρώ!

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων φαίνεται ότι κινείται δυναμικά και σε ρόλο “μυστικού πράκτορα” πραγματοποιεί ελέγχους για αδήλωτα εισοδήματα σε ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν σπίτια μέσω AirBnB.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr εντοπίστηκαν οι πρώτοι 55 ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν κατοικίες μέσω AirBnB και δεν είχαν δηλώσει τα αντίστοιχα εισοδήματα στην φορολογική τους δήλωση.

Οι ελεγκτές σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποίησαν και κράτηση για να αποκαλυφθεί η διεύθυνση του ακινήτου έτσι ώστε να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης. Οι περιοχές που ελέγχθηκαν ήταν κεντρικά σημεία της Αθήνας και πολυτελείς κατοικίες σε τουριστικές περιοχές και νησιά.

Ακολούθως, οι ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ για την μη δήλωση των εισοδημάτων και 39 από τους 55 προχώρησαν οικειοθελώς σε συμπληρωματική ή και νέα δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Το ύψος των εισοδημάτων που δηλώθηκαν ήταν 921.163 ευρώ με τον φόρο που προέκυψε να είναι άνω των 200.000 ευρώ.
Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο φόρος για τα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις κυμαίνεται μεταξύ 15% και 45% και το πρόστιμο σε περίπτωση μη δήλωσης των εισοδημάτων φτάνει τα 5.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η ΑΑΔΕ έχει ζητήσει τα στοιχεία των ιδιοκτητών από το AirBnB αλλά η αμερικανική εταιρεία παρουσιάζεται απρόθυμη να συνεργαστεί. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με τη μέθοδο του “Μυστικού Πελάτη”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις