Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Crowdhackathon #Smartcity2: ανοίγει το βήμα της καινοτομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλους!

Με αφορμή τον 2ο μαραθώνιο ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται αυτό που θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους hackathons: μια αφορμή για να εξελιχθεί η καινοτομία και να βελτιωθεί η καθημερινότητα σε ένα ευρύ κύκλο ανθρώπων.

Ο 2oς Crowdhackathon #Smartcity2 της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας γίνεται σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργανώθηκε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity) με την νέα εκδήλωση να έχει στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΚΕΔΕ μαζί με την CrowdPolicy, που έχει αναλάβει το τρέξιμο του Hackathon, προσφέρουν τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους: από τους απλούς δημότες μέχρι τους developers αλλά και τα στελέχη των Δήμων να δηλώσουν συμμετοχή ποικιλοτρόπως στον μαραθώνιο.

O Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά ομάδες από όλη την Ελλάδα η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με Δήμους θα διοργανώσει 16 τοπικά εργαστήρια City Labs σε ισάριθμες πόλεις, στα οποία ομάδες από την περιφέρεια θα μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους.

Αν είστε προγραμματιστής, designer, φοιτητής και έχετε ιδέες για καινοτόμες εφαρμογές που μπορούν να βελτιώσουν την πόλη σας, δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Αν είστε μαθητές και θέλετε να πάρετε μέρος μαζί με την ομάδα σας στον μαθητικό διαγωνισμό με ιδέες για έξυπνες πόλεις, δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Αν θέλετε να πάρετε μέρος στον μαραθώνιο ως διαγωνιζόμενος, μέντορας, πάροχος δεδομένων, δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Αν είστε απλοί δημότες, στελέχη του Δήμου και θέλετε να προτείνετε κάτι για επίλυση και αντιμετώπιση δηλώστε μέρος στη διαβούλευση ιδεών εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις