Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Beat καλπάζει στο Περού, επαναπατρίζει στελέχη και είναι… σύννομη στην Αθήνα

H Beat με αφορμή τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2018 ανακοίνωση τεράστια ανάπτυξη 100% στις δραστηριότητές της εκτός Ελλάδας σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Beat λειτουργεί σήμερα στη Λίμα του Περού και στο Σαντιάγο της Χιλής, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι η επέκταση και σε άλλα σημεία της Ν. Αμερικής.
H Beat έχει πλέον αναδειχθεί στην πιο δημοφιλή εφαρμογή στο Περού, προσπερνώντας με τις επιδόσεις της πολύ μεγαλύτερους παίκτες της βιομηχανίας του ride-hailing όπως είναι η Uber, το Easy και το Cabify, με τους οποίους ανταγωνίζεται στη Λίμα.

Πρακτικά, σχεδόν το 90% του αριθμού των Beat διαδρομών πραγματοποιείται σήμερα εκτός Ελληνικών συνόρων και η εταιρεία συνεχίζει να βλέπει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στην εν λόγω περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πόλη του Σαντιάγο, μια αγορά στην οποία η Beat είναι παρούσα μόλις το τελευταίο εξάμηνο, καταγράφεται σήμερα αριθμός διαδρομών που αντιστοιχεί στις επιδόσεις της εφαρμογής στην Αθήνα, όπου η Beat λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια!

H Αθήνα μένει πίσω;

Με τα τελευταία στοιχεία είναι εμφανές ότι η εταιρεία θα δώσει μεγάλη έμφαση στην αγορά της Λ. Αμερικής μια και στην Αθήνα προφανώς έχει φτάσει στο μέγιστο της αγοράς. Σε ότι αφορά τους εγγεγραμμένους επιβάτες αυτοί αγγίζουν το 1 εκατ., ενώ όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση συνεργάζονται με την εταιρεία πάνω από 5.000 οδηγοί ταξί σε μηνιαία βάση με τον στόλο ταξί της Αθήνας να φτάνει τις 17.000 οχήματα. Βάσει της νέας νομοθεσίας μπορεί να λειτουργεί χωρίς σημαντικά προβλήματα με επαγγελματίες οδηγούς ταξί προσαρμόζοντας ανάλογα την πολιτική της.

Ραγδαία ανάπτυξη προσωπικού σε Αθήνα, Ευρώπη αλλά και Λ. Αμερική

Η Beat έχει διπλασιάσει το συνολικό αριθμό των εργαζομένων της, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, απασχολώντας στις χώρες που δραστηριοποιείται 250 υπαλλήλους, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά με στόχο να ξεπεράσει τους 400 εργαζομένους.
Από τους 250 εργαζομένους της Beat, οι μισοί βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ στόχος της εταιρείας για το 2018 είναι να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Βέβαια πρόσφατα η εταιρεία έχει δηλώσει ότι ψάχνει την πόλη που θα φιλοξενήσει το νέο engineering hub στην Ευρώπη με το βασικό λόγο για αυτή τη κίνηση να είναι η αμεσότερη πρόσβαση σε ταλέντα.

Από την άλλη, η Beat έχει δημιουργήσει κι ένα ειδικό πακέτο υποστήριξης, το οποίο απευθύνεται πρωτίστως σε Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό, οι οποίοι επιθυμούν να επαναπατριστούν και αναζητούν ένα περιβάλλον εργασίας υψηλών προδιαγραφών.
Μέσα από αυτό προσφέρει υποστήριξη σε διάφορους τομείς προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία μετεγκατάστασης του εργαζομένου στην Αθήνα (μετακόμιση, εύρεση νέου σπιτιού, γραφειοκρατικές διαδικασίες με το Δημόσιο, λογιστικά, νομικά θέματα κ.α.). Τους τελευταίους μήνες η Beat έχει επαναπατρίσει 5 Έλληνες, από χώρες όπως η Δανία, η Ελβετία και η Αγγλία.

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που εκτός της Transifex, η οποία έχει ένα αντίστοιχο πακέτο και η Beat θέλει να επαναπατρίσει Έλληνες του εξωτερικού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις