Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κολοσσοί της Ασίας επενδύουν στο Βlockchain!

Διαδικτυακοί και εμπορικοί κολοσσοί στην Ασία ετοιμάζονται να περάσουν στην επόμενη μέρα των ψηφιακών συναλλαγών και η οποία βασίζεται στην τεχνολογία Blockchain. Η δυναμική της είναι τέτοια που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες τάσεις στον ψηφιακό κόσμο τα αμέσως επόμενα χρόνια. Βρισκόμενη στο πλάι της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης, η «αλυσίδα συναλλαγών» φοράει τα καλά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί εταιρείες κολοσσούς, οι οποίες θα ενσωματώσουν την τεχνολογία στην οποία βασίζονται τα κρυπτονομίσματα.

Ορόσημο ενδέχεται να αποτελέσει η ανακοίνωση της Huawei, η οποία ετοιμάζει μία πλατφόρμα υπηρεσιών blockchain (BaaS). Όπως παρουσιάστηκε στο συνέδριο αναλυτών της Huawei, στην πόλη Shenzhen πρόσφατα, η εν λόγω πλατφόρμα θα δώσει τη δυνατότητα σε εταιρείες να αναπτύξουν έξυπνα συμβόλαια, πατώντας πάνω στο φημισμένο «ledger». Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, εξετάστηκαν πολλά και διαφορετικά εμπορικά σενάρια, δείχνοντας και τις προθέσεις της εταιρείας να αξιοποιήσει την εν λόγω τεχνολογία για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Ο κινεζικός κολοσσός κατασκευής έξυπνων κινητών αποτελεί μέλος του Linux Foundation’s Hyperledger Blockchain Consortium από τον Οκτώβριο του 2016. Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος altcointoday.com, ο μηχανικός της Huawei, Hu Ruifeng, υποστήριξε ότι η νέα BaaS πλατφόρμα θα βασίζεται στο λογισμικό Hyperledger Fabric 1.0. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CoinDesk, η νέα έκδοση του λογισμικού ανοιχτού κώδικα, δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούλιο και αναμένεται να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο στον οποίο θα χτιστούν εμπορικές εφαρμογές.

Πριν από την Huawei είχε προηγηθεί η έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας blockchain από την Baidu. Με τεχνολογία που έχει αναπτύξει η κινεζική μηχανή αναζήτησης, σκοπεύει να αποτελέσει μία ανοιχτή πλατφόρμα υπηρεσιών blockchain όσο το δυνατόν πιο φιλικές προς τον χρήστη.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, «Baidu Trust», η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων, ψηφιακές χρεώσεις, διαχείριση τραπεζικών υπηρεσιών και άλλα.
Σύμφωνα με την Baidu, η τεχνολογία ήδη χρησιμοποιείται στην ασφάλιση και ανταλλαγή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Άλλωστε, η κινεζική μηχανή αναζήτησης ήταν από τις πρώτες εταιρείες που δέχονται πληρωμές σε Bitcoin γιατί είναι υπηρεσία της Jiasule, η οποία βελτιώνει της επίδοσης ενός ιστότοπου.

Εκτός των Baidu και Huawei, στο χώρο των υπηρεσιών blockchain και σε κινεζικό έδαφος δραστηριοποιείται και ο όμιλος Tencent, ο οποίος από τον Απρίλιο του 2017 διαθέτει τη δική του πλατφόρμα, με την ονομασία «TrustSQL». ανάμεσα στις υπηρεσίες που παρέχει είναι ψηφιακή διαχείριση κεφαλαίων, ταυτοποίηση, καθώς και εφαρμογές διαμοιραζόμενης οικονομίας.

Στον χορό της ψηφιακής αλυσίδας μπαίνει και ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός της Νότιας Κορέας SK Telecom, Όποιος και θα αξιοποιήσει την τεχνολογία για να τακτοποιεί τους πελάτες της. Η εφαρμογή της εν λόγω τεχνολογίας από την SK Telecom θα ξεκινήσει εντός του 2018. Επίσης και ο κινεζική εταιρεία του ηλεκτρονικού εμπορίου, JD.com έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδιά της για την αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις