Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μισθωτός 20.765 ευρώ καθαρά/έτος: 45% οι κρατήσεις στην Ελλάδα, 14% στην Κύπρο!

Με μια ανάρτηση που έκανε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ στο LinkedIn, Άρης Σκέρτσος, μας πληροφόρησε ότι στο πρόσφατο επενδυτικό συνέδριο του ΣΕΒ συμμετείχε ο Χρήστος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος του Κυπριακού ΟΕΒ.

Η είδηση φυσικά δεν ήταν η συμμετοχή του “Κυπριακού ΣΕΒ” στο συνέδριο, αλλά η απάντηση του κ. Μιχαηλίδη όταν ρωτήθηκε για το ύψος των κρατήσεων και το καθαρό εισόδημα που μένει στη τσέπη ενός εργαζομένου στη Κύπρο.

Η ανάρτηση συνέχισε:

… η απάντησή του ήταν αποκαρδιωτική (για εμάς). Διότι για έναν μισθωτό με μηνιαίο καθαρό εισόδημα ~1.730/μήνα, το κυπριακό κράτος θα εισπράξει μόλις το 14% του μικτού μισθού του ενώ το ελληνικό το 45%! Ο ίδιος εργαζόμενος «κοστίζει» συνεπώς σε μια κυπριακή επιχείρηση 24.157 ευρώ ετησίως και σε μια ελληνική επιχείρηση 37.518 ευρώ. Άρα έχουμε τρία “κρατούμενα” για τους φίλους Κύπριους: καλύτερα αμειβόμενους εργαζόμενους, πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και πιο ελκυστικό κράτος για ξένες και εγχώριες επενδύσεις. Το πόσο πιο ανταποδοτικές είναι επιπλέον οι δημόσιες υπηρεσίες που λαμβάνει ο Κύπριος μισθωτός με κρατήσεις μόλις 14% επί του μικτού μισθού του είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Αυτά για να μην αναρωτιόμαστε για το brain drain και την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού…”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις