Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι επτά ομάδες του 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) θα διοργανώσει την τελετή βράβευσης των νικητών του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας, «ideatree» στο FOUND.ATION, Ευρυσθέως 2 (Πειραιώς 123), Κ.Πετράλωνα, 11854, Αθήνα, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 μμ.

Η ανταπόκριση και ο αριθμός των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών για τρίτη χρονιά καταδεικνύοντας την ανάγκη για την συνέχιση της ουσιαστικής ενίσχυσης και του συντονισμού των δράσεων που υποστηρίζουν τη νεανική και καινοτομική επιχειρηματικότητα στη χώρας μας.

Οι επτά ομάδες που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση αξιολόγησης/τελετή βράβευσης και που θα είναι παρούσες και στην Ημερίδα Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης του διαγωνισμού είναι οι:

Chloe: Πότισμα, όπου κι αν είσαι, ΑΓΩ, HolidayHops, Schol.io: Πλατφόρμα δημιουργίας & προβολής καινοτόμων μορφών υποτροφιών, Sharing Life, Epoptia Cloud Manufacturing Execution System, Easyfinder.

Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε όλους τους νέους 16-35 ετών, καθώς και σε εγχώριες νεοφυείς εταιρίες και κατατέθηκαν επιχειρηματικές προτάσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών.
Ενέργεια & Περιβάλλον.
Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ).
Τουρισμός & Πολιτισμός.
Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.

Τα έπαθλα του διαγωνισμού “ideatree” είναι:

• Χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 20.000€.
• Φιλοξενία και mentoring για την πρώτη ομάδα σε έναν από τους κορυφαίους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας, το Found.ation.
• Τρεις υποτροφίες από την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας μέχρι 3.300 ευρώ έκαστη στις 3 καλύτερες startups/ιδέες του διαγωνισμού ideatree για τη συμμετοχή 3 νέων επιχειρηματιών στο πρόγραμμα Εrasmus for Young Entrepreneurs.

Επιπλέον, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει εξασφαλίσει για τις ομάδες με τα δύο καλύτερα videos παρουσίασης των επιχειρηματικών προτάσεων ως έπαθλα σύγχρονα δώρα τεχνολογίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις