Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλα κινεζικά VCs επενδύουν στη βαλίτσα που σε ακολουθεί!

SoftBank China Venture Capital και China Creation Ventures ηγήθηκαν στον Β γύρο χρηματοδότησης 21,2 εκατ. δολ στην εταιρεία CowaRobot της Κίνας μαζί με άλλους μεγάλους επενδυτές από την χώρα.

Η CowaRobot ιδρύθηκε το 2015 από τον He Tao, πρώην μηχανικό της ιαπωνικής εταιρείας ρομποτικής HiBo.
Η Startup επικεντρώνεται στην εφαρμογή ρομποτικής στην αυτόνομη οδήγηση χαμηλών ταχυτήτων. Επί του παρόντος, η εταιρεία σχεδιάζει ρομπότ για καθαρισμό δρόμων και για την εφοδιαστική αλυσίδα και έχει δημιουργήσει μια βαλίτσα “κολαούζο” που ακολουθεί αυτόματα τους ιδιοκτήτες της.

Η έξυπνη βαλίτσα είναι ήδη σε παραγωγή 2.000 μονάδων το μήνα και είναι στην αγορά! Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει και έξυπνα καροτσάκια μωρού μεταξύ άλλων αυτόνομων “οχημάτων”.

Η εταιρεία μάλιστα έτρεξε και μια καμπάνια Crowdfunding για την CowaRobot R1 το 2016 η οποία συγκέντρωσε 579 χιλ. δολ. πουλώντας την προς 449 δολ.

H AI της CowaRobot μπορεί να αισθανθεί και να κατανοεί τα εμπόδια στο περιβάλλον λειτουργίας, ταξινομώντας, ακολουθώντας και προβλέποντας τις διαδρομές των εμποδίων για να πάρει έξυπνη απόφαση για την καλύτερη διαδρομή παραμένοντας κοντά στον ιδιοκτήτη ή στο δρόμο.

Τα έσοδα από αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της ομάδας έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας και την επένδυση σε αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης, ανέφερε η εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις