Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Απόηχος από το 5ο Technology Forum της Θεσσαλονίκης

Της Χριστίνας Ταχιάου

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση εκείνη του 5ου Technology Forum που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Αλλά έτυχε σε μια μεγάλη αβαρία: η ΕΣΗΕΜΘ ανακοίνωσε την προηγούμενη ημέρα στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ και τους χώρους εργασίας από τις 10 έως τις 3 προκειμένου τα μέλη να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση, με αποτέλεσμα η δημοσιογραφική κάλυψη να είναι τελείως αναντίστοιχη με ένα τέτοιο γεγονός.

Έτσι, δυστυχώς η διοργάνωση πέρασε απαρατήρητη. Κι είναι κρίμα, διότι πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη είκοσι φορέων. Από τα Πανεπιστήμια (ΑΠΘ – ΠΑΜΑΚ) και τις Γενικές Γραμματείες μέχρι τους επαγγελματίες της πληροφορικής και τα ερευνητικά κέντρα, όλοι συμμετείχαν στο Technology Forum, που πραγματοποιήθηκε στα αγγλικά.

Οι θεματικές του είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Fakenews, Agritech, Healthcare, Industry 4.0, Big Data, Smart Cities, Blockchain, Marchine Learning and Data Mining, Internet of Things.

Παρουσιάστηκαν τάσεις, αναλύσεις, ευκαιρίες. Ο πρώτος keynote speaker ήταν ο Διομήδης Σπινέλλης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε ως θέμα «World Changing Technology Developments: Outlook and Challenges». Ο δεύτερος ήταν ο Henry Hatton, Sales Director της Ebury Hellas, Startup χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε στο Λονδίνο πριν από 9 χρόνια και πλέον διαθέτει γραφεία σε 15 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα. Το θέμα του ήταν «How Fintech Is Key to Meeting the Growing Needs of the SMEs».

Πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις, ακούστηκαν νέες ιδέες και Έλληνες επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενοι ήταν σε επαφή με επιχειρηματικούς κι ερευνητικούς εταίρους από 7 χώρες. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ, ένα θαυμάσιο χώρο, στο πλαίσιο της Eβδομάδας Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Καινοτομίας, Εξωστρέφειας και Εκπαίδευσης «ThessWeek».

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει τους ανθρώπους, τους φορείς, τη γνώση, τους startuppers, τους μέντορες. Μένει να δούμε εάν οι πόροι του Equifund θα διανεμηθούν αναλογικά, όπως πρέπει να συμβεί, έτσι ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη μια αληθινή “startupούπολη”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις