Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

100 founders του Seedcamp συμμετέχουν στο νέο fund των 60 εκατ. λιρών μέσω Seedrs!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Seedcamp ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση του Fund IV με 60 εκατομμύρια λίρες με συμμετοχή άνω των 100 alumni founders, μεντόρων, ιδιώτες επενδυτές, φίλους και υποστηρικτές του Seedcamp.

Οι founders συμμετείχαν με 2 εκατ. λίρες ενώ υπήρξε για πρώτη φορά συνεργασία με τη πλατφόρμα crowdfunding, Seedrs. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και γνωστά ονόματα όπως για παράδειγμα οι Daniel Dines και Taavet Hinrikus από τις δύο εταιρείες μονόκερους – UiPath και TransferWise – αλλά και οι MoveGuides, MyBuilder και Zemanta μεταξύ άλλων.
Το Seedcamp Fund IV υποστηρίζεται επίσης από μεγάλους ιδιώτες επενδυτές όπως ο Michael Pennington (Gumtree), ο Ed Wray (Betfair) και ο Barry Smith (Skyscanner).

Ο Daniel Dines, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της UiPath – ένας από τους τρεις μονόκερους της Seedcamp – σχολιάζει: “Το Seedcamp μας έδωσε την ευκαιρία το 2015 όταν ήμασταν μια ομάδα μόλις δέκα ανθρώπων στη Ρουμανία και τώρα, τρία χρόνια αργότερα, έχουμε περισσότερους από 590 εργαζόμενους σε 14 χώρες και αξία άνω των 1 δισ. δολαρίων. Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην ομάδα του Seedcamp όταν πρόκειται για την ανακάλυψη και την επένδυση σε νέες κατηγορίες και στους μελλοντικούς ηγέτες της Ευρώπης και χαίρομαι που υποστηρίζω την επόμενη γενιά επιχειρηματικού ταλέντου έτσι ώστε να βγει από το Seedcamp”.

Άλλες επενδυτικές εταιρείες που υποστηρίζουν το Seedcamp Fund IV περιλαμβάνουν την Orange Digital Investments, την Cachette Capital Management και την MUFG.
Το νέο κεφάλαιο των £60 εκατομμυρίων είναι πάνω από 30 φορές μεγαλύτερο από το πρώτο κεφάλαιο ύψους 2,5 εκατ. δολ. του 2007.

Σε μόλις έξι μήνες από το πρώτο κλείσιμο του Fund IV στις 41 εκατομμύρια λίρες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 15 νέες επενδύσεις στις Factmata, Sweatcoin, Pace, Homie (στην οποία έχει επενδύσει και η VentureFriends), Vantik, doctorly, StepLadder, Maze και Veratrak με το στόχο να είναι οι 30 επενδύσεις μέχρι το τέλος του 2018.

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση τόσο για κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου (VCs) όσο και για το Equity Crowdfunding, η πλατφόρμα της Seedrs επιλέχθηκε για να αντληθεί μέρος του Fund IV από τους ιδρυτές των εταιρειών που είχαν υποστηριχθεί από το Seedcamp με μικρότερα ποσά των αναμενόμενων.

Ο Carlos Eduardo Espinal, διευθύνων εταίρος της Seedcamp, προσθέτει: «Όταν μιλάμε για τη Seedcamp ως μια δια βίου κοινότητα υποστήριξης, το εννοούμε πραγματικά! Είναι εκπληκτικό να έχουμε ιδρυτές που υποστηρίξαμε όταν ξεκινούσαν μαζί μας ως μέρος του νέου fund καθώς επενδύουμε στην επόμενη γενιά επιχειρηματικού ταλέντου παγκόσμιας κλάσης. Η επένδυσή τους δεν θα ήταν εφικτή αν υπήρξε η συνεργασία μας με την Seeders η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να φέρουμε κοντά μας πολλούς από τους ιδρυτές μας».

Ο Jeff Kelisky, Διευθύνων Σύμβουλος της Seedrs, δήλωσε: “Πρόκειται για μια φανταστική και πραγματικά πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ των κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου και των μετοχικών κεφαλαιαγορών. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε δημιουργήσει μια υποδομή που μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε και να ανοίξουμε κεφάλαια, όπως το Fund IV του Seedcamp, σε περισσότερους επενδυτές από ότι είχε γίνει μέχρι σήμερα. Προσβλέπουμε πολύ να συνεργαστούμε με την Seedcamp και τις εταιρείες τους τα επόμενα χρόνια“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις