Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Kid Startupper: Eκπαιδευτική πλατφόρμα για το επιχειρείν για παιδιά Γυμνασίου

Το Kid Startupper είναι μια νέα εκπαιδευτική πλατφόρμα που διδάσκει την επιχειρηματικότητα και το ηλεκτρονικό επιχειρείν σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών.

Η καινοτόμα αυτή πλατφόρμα διδάσκει την επιχειρηματικότητα στα παιδιά ακολουθώντας μια μέθοδο που ανακαλύφθηκε στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον Αριστοτέλη σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση. Η μέθοδος αυτή συναντάται και με την ονομασία «Μέθοδος των πρώτων αρχών»
Η μέθοδος αυτή λέει ότι “Ότι μαθαίνουμε περισσότερα δεδομένα για ένα πράγμα όταν κατανοήσουμε τις θεμελιώδεις αρχές για αυτό”, πρέπει να εξετάζεις ένα ζήτημα (ή μια ιδέα) στην «ρίζα» του και να χαράσσεις μια νέα διαδρομή. Όχι απλά να κάνεις ότι κάνουν οι άλλοι, ο ορισμός της καινοτομίας δηλαδή.

Το Kid Startupper σκοπεύει να αναπτύξει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία των παιδιών σχετικά με την επιχειρηματικότητα και είναι εμπνευσμένη από τα συμπεράσματα στα παγκόσμια συνέδρια επιχειρηματικότητας νέων (WEBIT, WEB-SUMMIT, TED-Talks, ENTREDU), από τα προγράμματα ERASMUS της Ε.Ε. (καινοτομία στην εκπαίδευση) καθώς και από το πρότυπο σχολείο TALBOT των ΗΠΑ.

Μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα τα παιδιά μπορούν:

– Να διαλέξουν το «αγαπημένο τους επάγγελμα» και να ασχοληθούν για πρώτη φορά με αυτό.
– Μαθαίνουν ότι η επιχειρηματικότητα στις μέρες μας απαιτεί τη χρήση των νέων τεχνολογιών και αντιλαμβάνονται από μόνα τους πόσο σημαντικό είναι αυτό.
– Μαθαίνουν να δημιουργούν το πρώτο τους «ολοκληρωμένο επαγγελματικό βιογραφικό».
– Μαθαίνουν να επιχειρούν πάνω στο αγαπημένο τους επάγγελμα δημιουργώντας το πρώτο τους ψηφιακό γραφείο, ή επιχείρηση.
– Μαθαίνουν να αναζητούν συνεργασίες για την επιχείρηση που αποφασίζουν να δημιουργήσουν.
– Μαθαίνουν να αναζητούν και να βρίσκουν υπαλλήλους για το γραφείο ή την επιχείρηση τους.
– Μαθαίνουν να αναζητούν γνώσεις και ιδέες πριν να υλοποιήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν.
– Μαθαίνουν να μοιράζονται τις γνώσεις που απέκτησαν και να τις ανταλλάσσουν με τους συμμαθητές τους.

Τι προσφέρει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Οι μαθητές παρακολουθούν τον κύκλο των 28 μαθημάτων για 1 ώρα την εβδομάδα (55 λεπτά μάθημα + 5 λεπτά ερωτήσεις). Οι μαθητές έχουν στη διάθεση τους την πλατφόρμα για 7 ημέρες την εβδομάδα και 13 ώρες την ημέρα. Τα μαθήματα ξεκινάνε αρχές Οκτωβρίου και τελειώνουν περί τα τέλη Ιουνίου.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί πανελλήνιος διαγωνισμός επιχειρηματικότητας με τίτλο “Startup Hackathon for Kids”.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μόνο σε ιδιωτικά σχολεία, καθώς και σε φροντιστήρια ή άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις