Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρόεδρος Ρούβεν Ριβλίν: Κάθε 8 ώρες γεννιέται μια Startup στο Ισραήλ

Αυτή η ειδική αναφορά στο ανεπτυγμένο οικοσύστημα Startups του Ισραήλ έγινε από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, κ. Ρούβεν Ριβλίν, στο επίσημο δείπνο που παράθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Κάθε 8 ώρες γεννιέται στο Ισραήλ μια επιχείρηση  Startup και οι ιδρυτές της θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους. Το DNA μερικών από αυτές τις καινοτομίες σχετίζεται με το ελληνικό DNA. Οι καινοτομίες της Ελλάδας άλλαξαν τον κόσμο, όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν», τόνισε ο Πρόεδρος του Ισραήλ επικαλούμενος το Τεστ Παπ και τον ιατρό Γεώργιο Παπανικολάου, και αναφέροντας ότι ισραηλινές εταιρείες προωθούν το Τεστ Παπ και μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Οι ισραηλινοί είναι δικαίως υπερήφανοι για αυτό το μικρό θαύμα που κατάφεραν, σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αφού έχουν γίνει το παγκόσμιο κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας με την αντίστοιχη επιχειρηματική ανάπτυξη.

Πως και γιατί το κατάφεραν, το αναλύσαμε στον απολογισμό της επίσκεψής μας στο DLD Tel Aviv Innovation Festival τον περασμένο Σεπτέμβριο και μακάρι να μπορούσαμε να τους αντιγράψουμε. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν!

Αν κάνουμε τις πράξεις, περίπου 1.000 Startups δημιουργούνται κάθε χρόνο στο Ισραήλ, οι οποίες συντηρούν έναν αριθμό 6.000 (!) Startups συνολικά στην χώρα, κυρίως σε τεχνολογικά αντικείμενα.

Όπως μας είχε αναφέρει ο Yossi Vardi στην συνέντευξη τύπου στο Τελ Αβίβ, από τις 6.000 Startups, περίπου το 4% με 6% θα καταφέρει να πετύχει, τουλάχιστον με τους όρους των VCs…
Ένα γεγονός που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος..

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις