Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οδηγοί Uber εναντίον οδηγών Ταξί στη Ρουμανία!

Στη Ρουμανία το κλίμα στην αγορά των ταξί είναι τεταμένο, με τις βιαιοπραγίες να είναι μέσα στην “ημερήσια διάταξη”. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιθέσεις γίνονται από τους οδηγούς της Uber προς τους οδηγούς Ταξί!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Τιμισοάρα, ξέσπασαν επεισόδια στο χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου, όταν πέντε οδηγοί της Uber επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον ενός οδηγού ταξί, ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια τους συναδέλφους του και έτσι ξεκίνησαν οι συρράξεις. Οι οδηγοί ταξί έπιασαν τους τρεις από τους οδηγούς της Uber και κυνήγησαν τους άλλους δύο στην πόλη.
Επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές ποινές στους εμπλεκόμενους.

Μετά από τα επεισόδια, πολλοί οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν εναντίον της Uber, λέγοντας πως τόσο η Uber όσο και άλλες παρόμοιες εταιρείες δεν κόβουν αποδείξεις και δεν υπόκεινται στην φορολογία και τις κρατήσεις που υπόκεινται οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, με συνέπεια να είναι παράνομοι.

Ο Δήμαρχος της Τιμισοάρα ενώ καταδίκασε τα επεισόδια και ανέφερε ότι καμιά από τις δυο πλευρές δεν παραβιάζει τον νόμο ενώ στο Βουκουρέστι προφανώς ισχύουν άλλοι κανόνες μια και εκεί οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μόνο οι αδειοδοτημένες εταιρείες εκτέλεσης μεταφορικού έργου μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες και οι οδηγοί θα πρέπει να συνεργάζονται με αυτές αλλιώς κινδυνεύουν με μεγάλες κυρώσεις.

Κάτι αντίστοιχο γίνεται και σε εμάς εδώ στην Ελλάδα μια και στο Βουκουρέστι, τουλάχιστον, βασίστηκαν πάνω στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να καθορίσουν του νέους κανόνες.

Η εκεί συνομοσπονδία ταξί, όπως ανέφερε, δεν έχει αντίρρηση να λειτουργούν οι εταιρείες σαν την Uber και την Clever Taxi, η οποία έχει εξαγοραστεί και αυτή από την Daimler, αλλά να έχουν τις οικονομικές και κανονιστικές υποχρεώσεις που έχουν και οι υπόλοιπες εταιρείες ταξί στη χώρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις