Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΗΠΑ: Video gamer ετών 32

Αν κάποιοι πιστεύουν ακόμα ότι οι φίλοι των βιντεοπαιχνιδιών είναι πιτσιρικάδες που ούτε καν έχουν τελειώσει το Λύκειο, είναι εκτός πραγματικότητας. Απεναντίας, η μέση ηλικία των video gamers είναι πολύ μεγαλύτερη, όπως καταδεικνύουν και τα επίσημα στοιχεία.

Στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα, η μέση ηλικία του άνδρα video gamer είναι τα 32 έτη, ενώ στις γυναίκες ανεβαίνουμε λίγα χρόνια παραπάνω, φτάνοντας στα 36 έτη.

Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών είναι ακμάζουσα, με περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας και προοπτικές περαιτέρω ισχυρής ανάπτυξης, Πρόκεται για μία αγορά που τα τελευταία χρόνια «τρέχει» με ρυθμούς αύξησης της τάξεως του 10% περίπου, ενώ πέρυσι αυτό το ποσοστό σχεδόν διπλασιάσθηκε.

Σύμφωνα με την Entertainment Software Association (ESA), οι Αμερικανοί δαπάνησαν πέρυσι το ποσό-ρεκόρ των 36 δισ. δολαρίων για την αγορά video games! (περιεχόμενο, hardware και διάφορα αξεσουάρ).

Μόνο για την αγορά περιεχομένου το σχετικό ποσό ανήλθε σε 29,1 δις, αυξημένο κατά περίπου κατά 20% σε σχέση με τα 24,5 δις το 2016. Το 2010 η συγκεκριμένη δαπάνη ήταν «μόλις» 17,5 δις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις