Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Elon Musk στηρίζει τη μετοχή της Tesla και πιέζει για «ραγδαία βελτίωση» των επιδόσεων των εργαζομένων

Με τους short sellers να παραμονεύουν στη γωνία έτοιμοι να ρίξουν τη μετοχή της εταιρείας σε χαμηλότερα επίπεδα, το αφεντικό της Tesla, Elon Musk, προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις και να πείσει την αγορά για τις θετικές προοπτικές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το e-mail που έστειλε τις προηγούμενες ημέρες στο προσωπικό της Tesla και στο οποίο αφού συγχαίρει τους εργαζόμενους για την πρόοδο που έχουν σημειώσει στην παραγωγή του Model 3, ζητά την περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων τους ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η εταιρεία για το τρέχον τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι το Μάιο το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο Model 3 είχε τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία των μεσαίων premium sedan σε όλη την αμερικανική αγορά.

Νωρίτερα, αυτό το μήνα, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της Tesla, ο Elon Musk είπε ότι είναι πολύ πιθανό η εταιρεία να πιάσει τον στόχο για εβδομαδιαία παραγωγή 5.000 οχημάτων Model 3 ως το τέλος Ιουνίου.

Αμέσως μετά η Tesla ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ευρείας αναδιάρθρωσης της εταιρείας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η περικοπή του 9% του προσωπικού. Απολύσεις δεν θα γίνουν στο τμήμα που ασχολείται με την παραγωγή του Model 3.,

Επίσης, ο Elon Musk προχώρησε σε αγορές μετοχών της εταιρείας, δαπανώντας 25 εκατ. δολάρια περίπου. Η μετοχή της Tesla αντέδρασε ανοδικά στα παραπάνω νέα, κλείνοντας την περασμένη Παρασκευή στα 358,17 δολάρια, από 342,77 δολάρια την προηγούμενη Τρίτη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις