Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Amazon μέσω της Alexa μπαίνει (και) στα ξενοδοχεία!

Μερικές μέρες πριν η Amazon ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται Alexa for Hospitality, το οποίο σχεδιάστηκε για να φέρει τον ψηφιακό βοηθό φωνής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα τουριστικά καταλύματα.

Ο πρώτος μεγάλος συνεργάτης είναι η αλυσίδα της Marriott η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δοκιμάζει και ένα ανάλογο σύστημα που βασίζεται στην Siri της Apple.

Η Alexa θα φιλοξενείται στις μικρότερες συσκευές Echo οι οποίες θα υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο και άλλους χώρους και θα δίνουν πληροφορίες όπως για παράδειγμα τις ώρες λειτουργίας του γυμναστηρίου, της πισίνας αλλά και θα προσφέρουν επικοινωνία με την εξυπηρέτηση δωματίου του ξενοδοχείου.

Φυσικά μπορεί να προσφερθεί φωνητικός έλεγχος του κλιματισμού, της τηλεόρασης και του φωτισμού μέσω της Alexa, κλήσεις φωνής, ραδιόφωνο, podcasts και μουσική με τις προτιμήσεις του χρήστη μάλιστα μια και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό που ήδη έχει στην Amazon.

Προσφέρεται ειδική πλατφόρμα κεντρικής διαχείρισης των συσκευών που θα αναπτυχθούν σε κάθε ξενοδοχείο, πάντα μέσω cloud, ενώ προσφέρεται συμβατότητα με τα υπάρχοντα συστήματα διαχείρισης των ξενοδοχείων (DigiValet, Nuvola, Volara κ.α.)

Τα πρώτα συστήματα θα αναπτυχθούν σε δέκα ξενοδοχεία της Marriott μέσα στο καλοκαίρι στις Η.Π.Α. καθώς και στις εταιρείες ενοικιάσεις σπιτιών διακοπών RedAwning και τα ξενοδοχεία της Two Roads Hospitality.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις